Premier League: Η Σίτι έγραψε ιστορία στον… τελευταίο χορό της σεζόν

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από κάθε άλλο τα τελευταία χρόνια. Με ένα σερί αήττητων αγώνων κατάφερε να τερματίσει στην κορυφή της Premier League και να αφήσει πίσω της την Άρσεναλ, που έσπασε το ρεκόρ πόντων της ιστορίας της.

Οι «πολίτες» επικράτησαν της Γουέστ Χαμ (3-1), στέφθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη φορά και ένατη της ιστορίας τους πρωταθλητές Αγγλίας (όλες από το 2011 μέχρι σήμερα).

Από την άλλη, στο ματς που… ράγισαν

καρδίες για τον Κλοπστο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ πήρε άνετη νίκη κόντρα στη Γουλβςκαι έκλεισε τη χρονιά στην τρίτη θέση. Ενώ, βαριά ήττα γνώρισε η Άστον Βίλα από την Κρίσταλ Πάλας (5-0) σε ένα αδιάφορο παιχνίδι για την ίδια, αφού είχε εξασφαλίσει την επιστροφή της στο UEFA Champions League, από την περασμένη Τετάρτη και την ήττα της Τότεναμ κόντρα στη Σίτι.

Τα «σπιρούνια» του Άγγελου Ποστέκογλου έκλεισαν τη σεζόν τους στην πέμπτη θέση που οδηγεί στο επόμενο Europa League, ενώ τα ευρωπαϊκά εισιτήρια συμπλήρωσαν οι Τσέλσι και Νιούκαστλ με τις νίκες τους κόντρα σε Μπόρνμουθ και Μπρέντφορντ, αντίστοιχα. Οι «καρακάξες» έχουν προσωρινά στην κατοχή τους το τελευταία ευρωπαϊκή θέση και ελπίζουν σε νίκη της Σίτι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον τελικό του FA Cup.

Δίχως μεγάλες συγκινήσεις και αγωνία εξελίχθηκε η μάχη της παραμονής, αφού εδώ και… καιρό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μπέρνλι και Λούτον έχασαν τις όποιες μαθητικές τους ελπίδες και επέστρεψαν έναν χρόνο μετά στην Championship.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής στην Premier League:

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ 3-1

Άρσεναλ – Έβερτον 2-1

Λίβερπουλ – Γουλβς 2-0

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ 0-3

Κρίσταλ Πάλας – Άστον Βίλα 5-0

Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

Τσέλσι – Μπόρνμουθ 2-1

Λούτον – Φούλαμ 2-4

Μπρέντφορντ – Νιούκαστλ 2-4

Μπέρνλι – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-2

Keywords
Τυχαία Θέματα