GP Emilia Romagna: Ιπτάμενος και ρέκορντμαν ο Verstappen

Όλοι πίστευαν ότι θα τον κέρδιζαν αλλά ο Verstappen πήρε 8η σερί pole position και ισοφάρισε το ρεκόρ του Σένα. Εντυπωσιακός ο Piastri που έμεινε 74 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω ενώ τρίτος ήταν ο Norris.

Ο 7ος γύρος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος διεξάγεται στην πίστα της Imola με τις ελεύθερες δοκιμές να δείχνουν ότι η Red Bull δεν έχει το πάνω χέρι αφού κυρίως η Ferrari

αλλά και η McLaren ήταν ταχύτερες σε όλες τις διαδικασίες.

Στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών οι Ferrari διάλεξαν να δοκιμάσουν να περάσουν με τη μέση γόμα και αφού έκαναν 6 γύρους, έφτασαν στην 3η και 5η θέση δείχνοντας τη δυναμική τους στη συγκεκριμένη πίστα. Ο Russell προσπάθησε και αυτός αλλά γρήγορα εγκατέλειψε τη σκέψη και πέρασε στη μαλακή γόμα όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Ο Alonso είχε και πάλι πολλά προβλήματα με το μονοθέσιό του, είχε έξοδο και δεν κατάφερε να προκριθεί.

Εντυπωσιακός ήταν ο ρυθμός του Hulkenberg που βρέθηκε προσωρινά στην πρώτη θέση, μέχρι να τον περάσουν Verstappen και Leclerc (με τον μονεγάσκο να κάνει και τρίτη γρήγορη προσπάθεια με το ίδιο σετ μέσης γόμας). Bottas, Sargeant, Zhou, Magnussen και Alonso ήταν οι πέντε που αποκλείστηκαν.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με εκπληκτικό τρόπο αφού μετά την πρώτη προσπάθεια 5 πιλότοι είχαν απόσταση 148 χιλιοστών του δευτερολέπτου και μεταξύ αυτών ήταν ο Tsunoda! Sainz και Perez ήταν εκτός πεντάδας ενώ φαινόταν ότι η Mercedes θα έδινε μάχη ως το τέλος για να εξασφαλίσει την είσοδό της στη δεκάδα.

Αν και ο κίνδυνος ήταν για τις Mercedes τελικά και οι δύο πιλότοι της ομάδας τα κατάφεραν, σε αντίθεση με τον Perez ο οποίος έμεινε εκτός δεκάδας για 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Στον αντίποδα ο Verstappen έκανε τον ταχύτερο γύρο της 2ης περιόδου ενώ εκτός έμειναν και οι Ocon, Stroll, Albon και Gasly.

Η αρχή του Q3 έφερε τον Max Verstappen στην πρώτη θέση με τον Ολλανδό να είναι 73 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Norris και 147 από τον Leclerc. Ήταν ξεκάθαρο πως η μάχη ήταν εντελώς οριακή.

Οι Ferrari δοκίμασαν πρώτες να απειλήσουν τον Verstappen αλλά δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τους χρόνους τους. Αντίθετα ο Ολλανδός πανηγύρισε την 7η φετινή pole position και 39η της καριέρας του, αφήνοντας πίσω του τους δύο πιλότους της McLaren με τον Piastri δεύτερο και τον Norris στην τρίτη θέση.

Leclerc, Sainz, Russell, Tsunoda, Hamilton, Ricciardo και Hulkenberg συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα