Προ των πυλών το νέο ηλεκτρικό supercar της Jaguar

Η αποκάλυψη και παγκόσμια πρεμιέρα του πρωτοτύπου στο οποίο θα βασιστεί το ηλεκτρικό GT της Jaguar θα γίνει μέσα στο 2024 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα χρόνο πριν δούμε την έκδοση παραγωγής του.

Το πρώτο ηλεκτρικό GT της βρετανικής εταιρείας, που πλέον ανήκει στον ινδικό όμιλο Tata, θα εκτοξεύσει τη Jaguar

στο προσκήνιο της τεχνολογίας αιχμής της ηλεκτροκίνησης. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ιδιαίτερες πληροφορίες για τις καινοτομίες του, ούτε τεχνικά στοιχεία για τις προδιαγραφές του.

Την επιβεβαίωση για την παρουσίαση του πρωτοτύπου μέσα στο 2024 έκανε ο Adrian Mardell, διευθύνων σύμβουλος της Jaguar. Όμως δεν ξεκαθάρισε πότε και πού ακριβώς θα λάβει χώρα. Και άφησε να εννοηθεί ότι πλέον η βρετανική εταιρεία δεν θα είναι ανταγωνιστική των BMW, Audi ή Mercedes, αλλά της Bentley, με αντίστοιχα επίπεδα ύψιστης ποιότητας και τεχνολογίας.

Η GT σιλουέτα της νέας αυτής Jaguar φημολογείται ότι θα αποκαλυφθεί στο Concours d'Elegance στην Pebble Beach της Καλιφόρνια, στην αυγουστιάτικη σύναξη του αμερικανικού κόσμου της κλασσικής και πολυτελούς αυτοκίνησης. Ή, για να έχει μεγαλύτερη απήχηση, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.

Αυτό που ξέρουμε με βεβαιότητα, πάντως, είναι ότι η πλατφόρμα του βρετανικού GT δεν θα χρησιμοποιείται και από τη Land Rover - αδερφή εταιρεία του ομίλου JLR. Καθώς και ότι ο σχεδιασμός του θα είναι εμπνευσμένος από εμβληματικά σπορ αυτοκίνητα από το ένδοξο παρελθόν της Jag, όπως την E-Type.

Όμως δεν θα αντιγράψει τίποτα. Σύμφωνα με το Mardell, θα είναι ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο, με εκθαμβωτικό σχεδιασμό και τα πλέον προηγμένα μηχανικά / ηλεκτρικά μέρη. Η ηλεκτρική αυτονομία του αναμένεται γύρω στα 700 χιλιόμετρα (κατά WLTP), και πιθανότατα θα προσφέρεται σε διαφορετικές εκδόσεις κινητήρων και ισχύος.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα