Μεγαλύτερη αυτονομία για το Tesla Model Y -Πόσο κοστίζει η αναβάθμιση

Η Tesla έχει αποδείξει ότι μπορεί να επέμβει στο λογισμικό, αλλάζοντας τις παραμέτρους, ώστε να αυξηθεί η καθαρή χωρητικότητα της μπαταρίας των μοντέλων της και η αυτονομία έως 100 χλμ.

Αρκεί λοιπόν μια απλή ενημέρωση, η οποία περιλαμβάνει το σύστημα μετάδοσης, τη διαχείριση και την απόδοση. Ο Elon Musk υπόσχεται ότι είναι εφικτή η τροποποίηση της λειτουργίας των κυψελών. Είναι «κρυφό μυστικό» πως όλες οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων έχουν μεγαλύτερη

χωρητικότητα, από αυτή που είναι στην πραγματικότητα διαθέσιμη.

Ο λόγοςείναι η διατήρηση της υγείας της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αφούέτσι προστατεύονται τα κύτταρα που την αποτελούν. Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, στο Model Y που έχει την κίνηση στον πίσω άξονακαι εξοπλίζεται με μπαταρία λιθίου-φωσφορικού σιδήρου (LFP), οι ιδιοκτήτες του μπορούν να προμηθευτούν ένα update στο λογισμικό, το οποίο αυξάνει τηχωρητικότητά της και συνεπώς την αυτονομία έως 100 χιλιόμετρα περίπου.

Σημαντική αναβάθμιση (γύρω στο 20%), από την στιγμή που επί του παρόντος αυτή είναι μόλις… 455 χιλιόμετρα. Βέβαια, όπως προαναφέραμε, βασική προϋπόθεση είναι το αυτοκίνητο να εφοδιάζεται με την μπαταρία που είπαμε, διότι τα υπόλοιπα μοντέλα με εξαίρεση το Model 3 RWD (πίσω κίνηση), χρησιμοποιούν διαφορετική.

Η Tesla βρίσκεται ένα βήμα λίγο πριν τηντελική έγκριση του προϊόντος. Μόλις διασφαλιστεί ότι όλες οι επεμβάσεις πληρούντους κανονισμούς, θα το διαθέσει στην αγορά. Το κόστος τηςενημέρωσης του λογισμικού, αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 1.400 και 1.800ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα