Formula 1 - GP Ίμολα: Δύο κόκκινες σημαίες και δύο McLaren στην κορυφή στο FP3 (video)

Επεισοδιακή ήταν η τρίτη και τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια, που αποτελεί τον έβδομο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Η τελευταία πρόβα πριν τη μάχη της pole position για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα του 2024, είχε δυο κόκκινες σημαίες. Η πρώτη προκλήθηκε από τον Fernando Alonso, που έχασε τον έλεγχο της Aston Martin AMR24 λίγο μετά τα μισά της διαδικασίας.

Ο Ισπανός βγήκε εκτός στη Rivazza, με το πράσινο μονοθέσιο αρχικά στην αμμοπαγίδα και μετά

στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά.

Η άλλη διακοπή ήρθε λίγο πριν το τέλος του FP3, με τον Sergio Perez να βγαίνει εκτός πίστας στη στροφή 15. Παρά την κόκκινη σημαία, η διεύθυνση αγώνα αποφάσισε γρήγορα να δώσει λίγο ακόμα χρόνο στις ομάδες, με την πράσινη σημαία να επιτρέπει έναν ακόμα γρήγορο γύρο. Κι εκεί, παραλίγο να έχουμε κι άλλα απρόοπτα.

Δεν σημείωσαν όλοι γύρο προσομοίωσης κατατακτήριων με τη μαλακή γόμα αλλά και πάλι, η κατάταξη είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Με τις δύο McLaren στην κορυφή της κατάταξης, με τον Oscar Piastri να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο.

Μετά πλασαρίστηκαν οι δυο Ferrari, η Mercedes του George Russell και η Red Bull του Max Verstappen. Για πρώτη φορά φέτος, οι «ταύροι» δείχνουν εκτός ρυθμού και αναζητούν το κατάλληλο set-up για το κυνήγι της pole.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα