Κρύβουν πινακίδες για να αποφύγουν τις κάμερες -Το νέο κόλπο

Ένα ακόμη γκάτζετ έχουν δυστυχώς στην διάθεσή τους οι οδηγοί που αγνοούν τα μέγιστα επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας, το οποίο μπορεί να μην γίνει αντιληπτό ούτε σε έλεγχο.

Στην αγορά υπάρχουν προϊόντα ακόμη και αν αυτά πρόκειται να χρησιμοποιούνται για παράνομες πράξεις όπως αυτό το gadget που εξυπηρετεί τους οδηγούς που αγνοούν τα όρια ταχύτητας.

Η υπέρβαση των ορίων ταχύτητας είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο και στους ελληνικούς δρόμους και οι οδηγοί που παρανομούν συστηματικά έχουν στη διάθεσή τους μια σειρά από αντικείμενα και

εξαρτήματα που κάνουν την αναγνώριση των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματός τους από τις κάμερες.

Συνήθως οι οδηγοί που αδιαφορούν για το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας με το οποίο μπορούν να κινηθούν νόμιμα καλύπτουν τις πινακίδες τους με ένα μαύρο ημιδιάφανο πλαστικό κομμάτι, το οποίο δεν επιτρέπει στις κάμερες ταχύτητας να «δουν» τα στοιχεία της πινακίδας.

Ωστόσο η κάλυψη των πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας ενός οχήματος, η παραποίηση των στοιχείων τους αλλά και οποιαδήποτε ενέργεια σε αυτές δεν αφήνει τα τεχνικά μέσα βεβαίωσης παραβάσεων να τις αναγνωρίσουν «συνοδεύεται» από διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ, ακόμη και από φυλάκιση.

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται οι οδηγοί που παρανομούν φαίνεται ότι μπορούν πλέον να το κάνουν αποκρύπτοντας μέρος των πινακίδων του οχήματός τους με ένα… αθώο «φυλλαράκι».

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα πλαστικό φύλλο το οποίο έχει κολλημένο στο πίσω μέρος του ένα στρογγυλό μεταλλικό στοιχείο. Αυτό το εξάρτημα συνδυάζεται με ηλεκτρομαγνήτη που τοποθετείται πίσω από την πινακίδα και συνδέεται με την μπαταρία του αυτοκινήτου.

Με την ενεργοποίηση του συστήματος το «φυλλαράκι» κολλά και παραμένει πάνω στην πινακίδα και αυτό επιτρέπει στον οδηγό να παραβλέψει όποιο όριο ταχύτητας επιθυμεί.

Σε περίπτωση ελέγχου η συσκευή συνοδεύεται και από τηλεχειριστήριο που απενεργοποιεί τον μαγνήτη και αφήνει το «φύλλο» να πέσει στον δρόμο απαλλάσσοντας έτσι τον οδηγό από την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων.

Με μια γρήγορη έρευνα στο Διαδίκτυο μπορεί να βρει κανείς το σύστημα απόκρυψης πινακίδας σε τιμές που ξεκινούν από τα μόλις 14 ευρώ, χωρίς τα μεταφορικά έξοδα. Δείτε το σύστημα σε δράση στο ακόλουθο video.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα