Αποκάλυψη στην Κίνα για το νέο Avatr 07

Τηνεπίσημη του παρουσίαση στην Κίνα, πραγματοποίησε το crossover Avatr 07. Πρόκειται για ένα EREV μοντέλο (παλαιότερα ονομαζόταν Avatr 15), που θα ανταγωνίζεται κυρίως το Tesla Model Y.

Για να μπούμε λίγο στο κλίμα της προέλευσής του, θα ξεκινήσουμε λέγοντας πως η δημιουργία του αποτελεί μια κοινοπραξία της Changan (40%) και της CATL (17%). Το υπόλοιπο ποσοστό κατέχουν άλλες εταιρείες, ενώ παρά το γεγονός πως στο project έχει αναμιχθεί

και η Huawei, δεν είναι μέτοχος.

Αν και ητελευταία είναι προμηθευτής βασικών ανταλλακτικών του μοντέλου. Αξίζειεπίσης να σημειωθεί πως το Avatr ήταν αρχικά έργο μεταξύ της Changan και της Nio, όμως η δεύτερη στην πορείααποχώρησε. Προς το παρόν, η φίρμα διαθέτει δύο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα,τα οποία είναι το 11 (SUV) και το 12 (hatchback).

Με το νέο Avatr 07 (φιλοξενεί έως πέντε επιβάτες στο εσωτερικό), που αργότερα θα προσφέρεται και ως EV, επιχειρείται η επέκταση της γκάμας. Από πλευράς διαστάσεων το μήκος είναι 4.825 χλστ., το πλάτος 1.980 χλστ. και το ύψος 1.620 χλστ., ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2.940 χλστ.

Σχεδιαστικά,ξεχωρίζει για τα δύο χωριστά φωτιστικά σώματα LED στο εμπρός μέρος, τον αισθητήρα LiDAR στην οροφή του, τις κρυμμένεςχειρολαβές για τις πόρτες, τις κάμερες αντί για τους παραδοσιακούςπλαϊνούς καθρέφτες, τα καλύμματα των τροχών 21 ιντσών και τη διακριτικήαεροτομή με τα λεπτά φώτα πίσω.

Η τιμή του Avatr 07, το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του στην αγορά το τρίτοτρίμηνο του τρέχοντος έτους, θα κυμαίνεται μεταξύ των 32.000 και45.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα