Στα… πατώματα ο Αλμέιδα για το χαμένο πρωτάθλημα

Ο Ματίας Αλμέιδα ήταν εμφανώς στενοχωρημένος για την απώλεια του πρωταθλήματος της Super League από την ΑΕΚ. Λογικό. Είπε και αυτός μέσες άκρες πως η ομάδα του το έχασε ενώ θα μπορούσε να είναι δικό της και πάλι: «Η καρδιά μου έχει γίνει κομμάτια, το χάσαμε μέσα από τα χέρια μας!» είπε αρχικά ο Αλμέιδα μετά το ματς με τη Λαμία.

Και ενώ ο ΠΑΟΚ

είναι πρωταθλητής. 

Στην ερώτηση για την επόμενη σεζόν: «Τις έχω πάρει ήδη τις αποφάσεις. Δεν θα άλλαζε κάτι αν παίρναμε ή όχι το πρωτάθλημα. Ειμαι εδώ για έναν στόχο και πρότζεκτ. Είναι ξεκάθαρο που θέλω να φτάσω και πως. Ένα αποτέλεσμα δεν αλλάζει το μέλλον που θα προσπαθήσουμε να έχουμε».

Πότε θα μιλήσει με τη διοίκηση:  «Κατά τη διάρκεια της χρονιάς μιλούσαμε συνέχεια. Περιμέναμε να τελειώσει το πρωτάθλημα και σίγουρα αυτές τις ημέρες θα βρεθούμε πάλι έτσι πιο ήρεμα για να δούμε πώς θα σχεδιάσουμε το μέλλον. Άλλο ένα πράγμα που μου αρέσει σε αυτό το κλαμπ είναι ο διάλογος. Χτίζουμε μαζί. Κι αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι πολύ».

Για την Ευρώπη ο Αλμέιδα είπε: «Για το αν του χρόνου η Ευρώπη θα είναι βασικός στόχος: «Είναι ένας στόχος, αλλά επίσης να είμαστε ανταγωνιστικοί και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Ένας προπονητής έρχεται όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Όταν ήρθα εγώ ήρθα με την ομάδα 5η. Η ΑΕΚ πλέον τα δύο χρόνια έχει πάρει τους περισσότερους βαθμούς. Γενικά έχουμε πάει καλά, αν είχαμε κατακτήσει τον τίτλο θα ήταν ακόμα καλύτερα. Είναι δύσκολο να συμβιβάζεις τα πάντα. Υπάρχουν τρία αποτελέσματα. Και κάποιες φορές δεν έρχεται αυτό που θέλουμε».

Για το αν έχει αποφασίσει για θέσεις: «Όχι ακόμα. Πρέπει να το αναλύσουμε καλά και να δούμε σε ποιες θέσεις θα χρειαστούμε ενίσχυση».

Για το αν ο σχεδιασμός της ομάδας θα γίνει ώστε να είναι κοντά στα πρότυπα των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων: «Είναι ένα μάθημα. Εμείς στην Ευρώπη ήμασταν ανταγωνιστική και πληρώσαμε ακριβά τα λάθη που κάναμε. Η Ευρώπη είχε αντανάκλαση και στο πρωτάθλημα. Μπορώ να πω ότι ήταν μια χρονιά που λειτουργεί ως μάθημα σε όλους τους τομείς σε όλους μας».

Ρωτήθηκε και για τον Λιούμπισιτς: «Μολις μιλήσαμε για τη μιζέρια. Μίλησα μαζί του πριν δυο ημέρες. Όταν κάποιος μιλάει για το μέλλον. Είναι παίκτης που ήρθε εδώ όταν η ομάδα ήταν πρώτη. Είναι παίκτης που έφτασε και έπρεπε να προσαρμοστεί στο δικό μας στυλ παιχνιδιού. Συμμετείχε σε κάποια παιχνίδια. Στα τελευταία ματς οι αλλαγές ήταν πιο επιθετικογενείς. Είχα μιλήσει μαζί του για να είναι πιο ήρεμος. Εγώ του ζήτησα να έρθει. Η αποψινή εμφάνιση δείχνει το μέλλον. Δεν χάσαμε το πρωτάθλημα επειδή δεν έπαιξε ο Λιούμπισιτς. Είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης.

Εδώ δεν υπάρχει κάτι περίεργο. Αν υπήρχε θα το έλεγα εγώ. Αν υπήρξε κάτι περίεργο οι παίκτες εχουν τη δυνατότητα να μου μιλήσουν. Έχει μία ώρα σχεδόν που αν τελείωνε ο αντίπαλος με ισοπαλία θα ήμασταν εδώ να το γιορτάζαμε και δεν θα με ρωτούσε κανείς για τον Ρόμπερτ. Αν θέλει κάποιος να μας δηλητηριάσει ας το κάνει σε άλλες σελίδες».

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα