Πανάξιος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, πήρε το πιο μάγκικο πρωτάθλημα!

«Χάζεψε» όλη την Ελλάδα ο ΠΑΟΚ και έγραψε ιστορία!  Πήρε μεγάλο διπλό στο «Κλ. Βικελίδης», επικρατώντας με 1-2 του Άρη, ολοκλήρωσε ένα απίστευτο comeback με 4/4 και κατέκτησε αυτός το πρωτάθλημα της Super League.

Με γκολ των Μπράντον Τόμας και Τάισον, ο Δικέφαλος επέστρεψε από το -7 με νίκες κόντρα

σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη, παίρνοντας ουσιαστικά το πρωτάθλημα από τα «χέρια» της ΑΕΚ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον Δικέφαλο χωρίς «εκπλήξεις», με τον Γιάννη Μιχαηλίδη να παίρνει τη θέση του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη ο οποίος είχε συμπληρώσει κάρτες. Παράλληλα, επέλεξε τον Ζοάν Σάστρε αντί του Γιόνι Όττο στα δεξιά της άμυνας, στο μοναδικό δίλημμα που είχε.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος οτι δοκίμασε – δοκίμασε και τα «πειράματα» τέλος. Αρκετοί είναι οι βασικοί που δεν είχαν αγωνιστεί κόντρα στη Λαμία και ξεκίνησαν ενόψει και του τελικού.

Το ματς ξεκίνησε με πολλά νεύρα από τους παίκτες των δύο ομάδων, οι οποίες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια τελική. Μάλιστα, στο 1ο λεπτό ο Γιάννης Μιχαηλίδης δέχτηκε την κίτρινη κάρτα. Ο Δικέφαλος προσπαθούσε να ελέγξει το παιχνίδι, έχοντας την κατοχή στο 45%-55% στα πρώτα 20 λεπτά, με τις τελικές ωστόσο να είναι 1(0)-1(0), δείγμα της εικόνας του ματς μέχρι εκείνο το σημείο.

Ο ρυθμός εξακολουθούσε να είναι κακός, όμως ο ΠΑΟΚ βρήκε αυτό που έψαχνε στο 30ο λεπτό, με τον Ζίβκοβιτς να κλέβει στη μεσαία γραμμή από τον Μορόν, να βγάζει μόνο τον Μπράντον Τόμας απέναντι από τον Κουέστα, με τον Ισπανό να ανοίγει το σκορ και να βάζει «φωτιά» στο ματς.

Οι «κιτρινόμαυροι» έψαχναν απάντηση, όμως οι μικροκαυγάδες εντός αγωνιστικού χώρου ήταν αρκετοί, κάτι που δεν επέτρεπε τον καλό ρυθμό στο ματς. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν, χωρίς ωστόσο να ανησυχούν ιδιαίτερα τον Κοτάρσκι.

Το ημίχρονο τελείωσε με την κατοχή μοιρασμένη (51%-49%) και τις τελικές να είναι στο 6(1) – 2(1).

Τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων, άντεξε με δέκα και πήρε το πρωτάθλημα

Ο Άρης βρήκε απάντηση με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος, με τον Μορόν να πετυχαίνει ένα φανταστικό τέρμα με γυριστό σουτ μετά από σέντρα του Οντουμπάτζο, ξεσηκώνοντας το «Κλ. Βικελίδης».

Ο Δικέφαλος πίεσε και ο Κωνσταντέλιας με μία φανταστική ενέργεια, έστρωσε πάτησε περιοχή, έστρωσε στον Τάισον ο οποίος πλάσαρε εξαιρετικά για το 1-2, αλλάζοντας ξανά τις ισορροπίες. Δεύτερο σερί ματς μετά από αυτό με τον Παναθηναϊκό, όπου οι δυο τους συνεργάζονται και η φάση καταλήγει σε γκολ.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν, ο Άκης Μάντζιος τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας τον Ανσαριφάρντ δίπλα στον Μορόν, την ίδια στιγμή που ο Δικέφαλος έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά από αποβολή του Μιχαηλίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι «ασπρόμαυροι» άντεξαν στην αντίπαλη πίεση και με το τελικό σκορ το 1-2 στέφθηκαν πανάξιοι πρωταθλητές.

Γκολ: Μορόν 47’ / Μπράντον 31’, Τάισον 62’

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια (Φεράρι 85′), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ζουλ (Ανσαριφάρντ 85′), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (Φετφατζίδης 85′), Βερστράτε (Γκαρσία 65’), Σαβέριο (Ζαμόρα 71’), Μορόν .

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας (Νάσμπεργκ 80’), Τάισον (Ντεσπόντοφ 64’), Αν. Ζίβκοβιτς, Μπράντον (Σαμάτα 64’).

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα