Premier League: Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Σίτι – Έγραψε ιστορία

Το κατάφερε και αυτό η Μάντσεστερ Σίτι. Έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Premier League που παίρνει το τρόπαιο για τέταρτη σερί σεζόν.

Την τελευταία αγωνιστική έπρεπε να νικήσει τη Γουέστ Χαμ και το κατάφερε με 3-1. Μόλις στο 2′ άνοιξε το σκορ ο Φόντεν και ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 στο 18′. Μείωσε με γκολάρα ο Κούντους στο 42′ και στο 59′ ο Ρόντρι διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Έχασαν τα απίθανα οι «πολίτες» για περισσότερα γκολ

με πρώτο τον Χάαλαντ.

Με αυτό το πρωτάθλημα φτάνει τα 10 η Μάντσεστερ Σίτι και αφήνει πίσω της την Έβερτον. Περισσότερα έχουν οι Άρσεναλ (13), Λίβερπουλ (19) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (20).

Δεύτερη τερμάτισε η Άρσεναλ νικώντας με ανατροπή την Έβερτον. Ήθελε στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Σίτι για να πάρει το πρωτάθλημα και αυτό δεν έγινε. Τρίτη η Λίβερπουλ, η οποία στο 2-0 επί της Γουλβς αποχαιρέτησε τον Γιούργκεν Κλοπ. Όλο το «Άνφιλντ» φώναζε το όνομά του στα τελευταία λεπτά.

Η Άστον Βίλα έκλεισε την τετράδα έστω και εάν τη διέλυσε με το εμφατικό 5-0 η Κρίσταλ Πάλας. Στο Europa League βγαίνουν Τότεναμ και Τσέλσι με τις νίκες τους επί των Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (0-3) και Μπόρνμουθ (2-1) αντίστοιχα, ενώ έβδομη τερμάτισε η Νιουκάστλ νικώντας στο Λονδίνο με 4-2 την Μπρέντφορντ.

Στην ισοβαθμία είναι όγδοη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισοφαρίζοντας τη χειρότερη θέση στην ιστορία ης στην Premier League. Για να βγει εκείνη στην Ευρώπη αντί της Νιούκαστλ θα πρέπει να πάρει το Κύπελλο την επόμενη εβδομάδα απέναντι στη Σίτι.

Τέλος, ήταν γνωστό ουσιαστικά πως Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μπέρνλι και Λούτον πέφτουν, όπως ανέβηκαν. Η τελευταία αναζητούσε ένα θαύμα και αυτό δεν το πέτυχε. Σώθηκε και τυπικά η Νότιγχαμ Φόρεστ με τη νίκη της στην έδρα της Μπέρνλι (1-2).

Η τελική βαθμολογία της Premier League

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα