Άρης: Νίκη στο κλάσικο για… πάρτη του!

Οι “κίτρινοι” έχουν μια σοβαρή αποστολή σήμερα (19/5, 20:00, NS Prime) στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Μπροστά στο κοινό τους, που αναμένεται να γεμίσει τις εξέδρες, οφείλουν να επικρατήσουν στο κλάσικο με τον ΠΑΟΚ. Η νίκη αυτή δεν θα αλλάξει κάτι γι’ αυτούς στο βαθμολογικό πίνακα της Stoiximan Super League. Αντιθέτως, ενδεχόμενη νίκη δίνει τον τίτλο του πρωταθλητή της σεζόν στους “ασπρόμαυρους”, ό,τι κι αν κάνει

η ΑΕΚ στην “Αγιά Σοφιά” κόντρα στη Λαμία. Οι παίκτες του Άρη, όμως, έχουν τους δικούς τους σοβαρούς λόγους να θέλουν να νικήσουν.

Κατ’ αρχάς, με μια τέτοιου είδους νίκη ανανεώνουν το συμβόλαιο “σχέσης ζωής”, που τους συνδέει με τους φίλους της ομάδας. Ολόκληρος ο οργανισμός, δηλαδή, ανανεώνει αυτό το συμβόλαιο. Δεύτερον, αυτό επιβάλλει να κυνηγήσουν να κάνουν η αγωνιστική αντιπαλότητα (και όχι μόνο), που έχουν από τότε που συμπορεύονται στο χρόνο τα δύο σωματεία. Τρίτον, μια τέτοιου είδους νίκη είναι ο καλύτερος τρόπος να χτυπήσει… ταβάνι η ψυχολογική τους διάθεση εν όψει του τελικού του Κυπέλλου, ο οποίος ακολουθεί με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (25/5). Όλοι αυτοί οι λόγοι είναι ιδιαίτερα σημαντικοί.

Το πώς αντιμετωπίζουν το σημερινό σούπερ ντέρμπι οι “κίτρινοι”, το έδειξε με τις δηλώσεις του στη NOVA ο Λορέν Μορόν, από τον οποίο όλοι στον Άρη περιμένουν σήμερα να κάνει αυτό που ξέρει καλά, δηλαδή να σκοράρει (παρεμπιπτόντως, και να βγει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα). Είπε ο Ισπανός στράικερ: “Κατ’ αρχάς, ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ έρχεται στην έδρα μας να παίξει τα ρέστα της για τον τίτλο. Για εμάς είναι το τελευταίο μας παιχνίδι πριν τον τελικό του Κυπέλλου, και είναι μπροστά στο κοινό μας. Επομένως, θέλουμε να πάρουμε τη νίκη!”

Ο μπαρουτοκαπνισμένος από κλάσικο (άλλου επιπέδου, μάλιστα, υψηλότατου) Μάρτιν Μοντόγια, με τις δηλώσεις που έκανε στη NOVA, επίσης φανέρωσε τη σφοδρή επιθυμία του ίδιου και των συμπαικτών του για τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τόνισε από τη δική του πλευρά ο Ισπανός αμυντικός: “Θα είναι από τα πιο δύσκολα παιχνίδια, από τα πιο δύσκολα κλάσικο, αυτό που μάς τυχαίνει να παίξουμε αυτή τη σεζόν. Είναι στο γήπεδό μας, με τον κόσμο μας στο πλευρό μας κι αυτό είναι σημαντικό. Ευελπιστούμε ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο! Θα αγωνιστούμε στο 100%. Θα τους δυσκολέψουμε την ζωή, γιατί θέλουμε 100% τη νίκη! Ξέρουμε ότι διεκδικούν τον τίτλο, αλλά εμείς θέλουμε να νικήσουμε!”

Ο Άκης Μάντζιος, χωρίς να ανεβάσει τους τόνους, έδωσε το στίγμα των σκέψεων όλων στον Άρη, αφού αντιλαμβάνεται διαφορετικά από τους παίκτες του, πολύ βαθύτερα, τι παίζεται σήμερα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Δήλωσε λιτά, αλλά χαρακτηριστικά, ο προπονητής του Άρη στη NOVA: “Είναι το ντέρμπι της πόλης και πράγματι τα έφερε έτσι η συγκυρία, ώστε να κρίνεται ο πρωταθλητής από αυτό το συγκεκριμένο! Για εμάς είναι ένα παιχνίδι γοήτρου, στο οποίο θέλουμε τη νίκη. Θέλουμε να νικήσουμε για εμάς, όπως σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια κι όπως γίνεται πάντα στα ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ”.

Ο Μάντζιος έχει δύο παίκτες που δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει στο σημερινό ντέρμπι. Ο ένας είναι ο Νέβεν Τζούρασεκ. Δύσκολα ο Κροάτης μέσος θα είναι στην τελική επιλογή της αποστολής, καθώς δεν τον έχουν αφήσει εντελώς οι ενοχλήσεις στους κοιλιακούς προσαγωγούς. Ο άλλος είναι ο Φραν Βέλεθ. Ο Ισπανός αμυντικός είναι καλύτερα σε ό,τι αφορά στο πρόβλημα που είχε στον αυχένα του κι ίσως είναι στην εικοσάδα.

Μιας και ο λόγος για την αποστολή, ο προπονητής του Άρη δεν ανακοίνωσε χθες (18/5), μετά την τελευταία προπόνηση πριν το παιχνίδι, όπως κάνει πάντα μετά τις τελευταίες προπονήσεις πριν τους αγώνες, ποιοι την απαρτίζουν. Προτίμησε να πάρει όλους τους διαθέσιμους παίκτες του στο ξενοδοχείο, όπου κατέλυσε χθες η ομάδα, και να κάνει γνωστούς σήμερα τους είκοσι που θα βρεθούν απέναντι από τους “ασπρόμαυρους”.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, ο Μάντζιος αναμένεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κουέστα στην εστία, τον Οντουμπάτζο δεξιά στην άμυνα, τον Μοντόγια αριστερά, τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς κεντρικούς αμυντικούς, τους Ζουλς και Νταρίντα αμυντικούς μέσους, τον Γκαρθία επιτελικό μέσο, τους Σουλεϊμάνοφ και Σαβέριο στις πτέρυγες και τον Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα