Premier League: Το μονοπάτι για την κορυφή

Ήταν Ιούνιος του 2017 και σε αμερικανικό έδαφος όταν ένα βραχύσωμο παιδί πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, σε φιλικό αγώνα με ιδιαίτερο νόημα, αφού αντίπαλος ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στα 17 του χρόνια είχε βρεθεί να αντιμετωπίζει τον Πογκμπά, τον Κάρικ, τον Ερέρα. «Έχουμε ένα παιδί που είναι πραγματικά εξαιρετικός παίκτης», είχε πει ο προπονητής της σχολικής ομάδας όταν ρωτήθηκε από τους ανθρώπους της Σίτι σε στιγμή αναζήτησης ταλέντων.

Όποιος τον είχε παρακολουθήσει είχε πειστεί για την ποιότητα και την ποδοσφαιρική του ευφυΐα πριν καν

συμπληρώσει τον ένατο χρόνο της ζωής του. Όταν το 2017 είχε σκοράρει στον τελικό κυπέλλου της ομάδας Κ17 τον παρακολουθούσε από την κερκίδα ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Συμπαίκτες του τότε ποδοσφαιριστές όπως ο Μούριτς, ο Μπραχίμ Ντίας της Ρεάλ, ο Φρίμπονγκ της Μπάγερ Λεβεςρκούζεν, ο Σάντσο της Ντόρτμουντ. Απέναντί του παίκτες όπως οι Μάουντ, Γκαλαγκερ, Τσάλομπα, Τζέιμς που έγραψαν πολλές συμμετοχές στην πρώτη ομάδα της Τσέλσι.

Τον Νοέμβριο του 2017 πέρασε από τη φάση της εκπαίδευσης σε αυτή της ποδοσφαιρικής ενηλικίωσης. Ο Γκουαρντιόλα άρχισε να του δίνει χρόνο συμμετοχής, ξεκινώντας από αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, συγκεκριμένα απέναντι στη Φέγενορντ.

Από τη σεζόν 2020-21 παίζει σταθερά σε τουλάχιστον 21 αγώνες στη σεζόν. Η τελευταία του ήταν η παραγωγικότερη με συμμετοχή σε 25 γκολ (πέτυχε 17 και μοίρασε 8 ασίστ) σερ 34 αγώνες στο κορυφαίο επίπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Συνολικά στις τελευταίες 4 έχει 46 γκολ και 23 ασίστ σε 122 αναμετρήσεις.

Στην αρχή της σεζόν ρωτήθηκε αν είναι έτοιμος να παίξει εσωτερικός μέσος και αν του αρέσει περισσότερο αυτή η θέση. Η απαντήσεις του Φόντεν δόθηκαν εντός αγωνιστικού χώρου. Η ανάδειξη του νεαρού Άγγλου ως κορυφαίου παίκτη της χρονιάς στην Premier League αποτελεί την επιβράβευση των προσπαθειών του και παράλληλα τη διαχείριση του Γκουαρντιόλα που σε μια ομάδα αστέρων του έδωσε χώρο και εμπιστοσύνη για να αποδώσει με τον καλύτερο τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα