Λέτσε-Αταλάντα 0-2: Άνετη νίκη και… Champions League! (highlights)

Σφραγίδα στο… πιστοποιητικό συμμετοχής της στο Champions League της ερχόμενης περιόδου, 2024-2025, έβαλε σήμερα (18/5) η Αταλάντα, με τη νίκη με το “καθαρό” 0-2 που σημείωσε κόντρα στη Λέτσε στο Stadio Via del mare, στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Serie A. Μία στροφή πριν από το φινάλε της σεζόν, κι έχοντας παιχνίδι λιγότερο (αυτό με την Φιορεντίνα στις 2 Ιουνίου), οι «μπεργκαμάσκι» ξέφυγαν με +6 βαθμούς

από την 6η Ρόμα, η οποία υποδέχεται την Κυριακή (19/5) την Τζένοα.

Ακόμη κι αν οι «Ρωμαίοι», όμως, κάνουν το 2Χ2 στους αγώνες που απομένουν και ταυτόχρονα οι «μπεργκαμάσκι» υποστούν δύο ήττες στα δικά τους εναπομείναντα παιχνίδια, τότε στην ισοβαθμία των δύο ομάδων στους 66 βαθμούς, η Αταλάντα υπερτερεί έναντι των αντιπάλων της. Οπότε, μετά το σημερινό τρίποντο επί της Λέτσε, θα είναι η 5η ομάδα, η οποία θα κουνήσει σεντόνι την επόμενη χρονιά μέσω του ιταλικού πρωταθλήματος.

Μετά την ήττα στον τελικό του Coppa Italia από τη Γιουβέντους, μεσοβδόμαδα, με 1-0, η Αταλάντα άφησε πίσω της το ανεπιτυχές αποτέλεσμα και με δύο γκολ στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου απέναντι στη Λέτσε, που βρίσκεται στους 37 βαθμούς, στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη, κλείδωσε το «διπλό». Τα γκολ σημείωσαν οι Κατελάερε στο 48ο και ο Σκαμάκα στο 53ο.

Μετά το 53ο οι «μπεργκαμάσκι» έριξαν το ρυθμό τους και προτίμησαν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Μπροστά τους έχουν τον τελικό του Europa League, το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης (22/5) στο Δουβλίνο, με αντίπαλο την αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις (51 ματς) και πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερ Λεβερκούζεν, οπότε το μυαλό τους πήγε εκεί. 



Keywords
Τυχαία Θέματα