Φρόιντφελντ: «Το VAR απομακρύνει μεγάλο μέρος της καχυποψίας, στο ντέρμπι με τον Χουάνκαρ…»

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Πίτερ Φρόιντφελντ μίλησε στη σουηδική εφημερίδα aftonbladet και κύριο αντικείμενο της συνέντευξής του ήταν το VAR και πώς αυτό λειτουργεί στην Ελλάδα.

Ο Σουηδός πρώην διαιτητής ανέφερε ότι το VAR λειτουργεί εξαιρετικά, καθώς έχει προσφέρει σημαντικές βοήθειες και διορθώσεις στους διαιτητές και έχει μειώσει

την καχυποψία. Παράλληλα μίλησε και για τον πρώτο του καιρό στην Ελλάδα και θυμήθηκε ότι στην πρώτη του εβδομάδα συνέβη η διακοπή του ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού λόγω του τραυματισμού του Χουάνκαρ.

Για το πώς αναλύουν τη δουλειά του προέδρου της ΚΕΔ στην Ελλάδα: «Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αρχικά μου είπαν όχι. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως επειδή με είχαν απορρίψει και στο παρελθόν, όταν πήρε την δουλειά ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ελπίζω ότι όλες οι ομάδες να έχουν διαπιστώσει τώρα, ότι μπορώ να αντεπεξέλθω στην δουλειά. Θέλουμε να είμαστε οι εαυτοί μας και να δουλεύουμε ήρεμα και με ειρήνη. Όταν δέχθηκα την πρόταση, πέρασα αρκετά βράδια χωρίς ύπνο. Η γυναίκα μου η Άννα ήταν αυτή που με πίεσε και μου είπε ότι ήταν μία ευκαιρία που έπρεπε να αποδεχθώ».

Για τις πρώτες του μέρες στον Ολυμπιακό: «Είχα ένα χαοτικό ξεκίνημα. Το πρώτο Σαββατοκύριακο που ήμουν υπεύθυνος ήταν το ντέρμπι ΟλυμπιακούΠαναθηναϊκού, δούλευα από το σπίτι μου στην Εσκιλστούνα. Μετά από 52 λεπτά ένα δυναμιτάκι έπεσε σε έναν παίκτη που έκανε προθέρμανση. Το ντέρμπι διεκόπη. Μετά άρχισα να αναρωτιέμαι τι δουλειά είχα εγώ εδώ. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Την ώρα διεξαγωγής ενός ντέρμπι βόλεϊ στην Αθήνα, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε τόσο σοβαρά από μία ναυτική φωτοβολίδα, που αργότερα πέθανε».

Για τη λειτουργία του VAR στην Ελλάδα: «Το VAR είναι μια επιστήμη. Τσεκάρουμε και διαβεβαιώνουμε ότι όλα πάνε καλά. Δίνουμε οδηγίες κατά την διάρκεια των ημιχρόνων στους διαιτητές VAR και μετά το παιχνίδι τους ανατροφοδοτούμε εγώ με τους διαιτητές και ο Λάιφ με την ομάδα του VAR. To VAR έχει λειτουργήσει φανταστικά καλά. Οι διαιτητές VAR έχουν κάνει πολύ σημαντικές διορθώσεις και υποστηρίζουν τους διαιτητές του γηπέδου. Στην Ελλάδα υπάρχουν δυνατές ομάδες και το VAR δίνει περισσότερες σωστές αποφάσεις και απομακρύνει ένα μεγάλο μέρος της καχυποψίας που υπάρχει παλιότερα κατά των διαιτητών».

Keywords
Τυχαία Θέματα