Οι selfies του Στέφανου, η λακ και η μαμά Νίκη, το τετ α τετ Παπασταύρου – Τσούνη, ποιοι γαλάζιοι προηγούνται, μακριά από την κόντρα ο Τσίπρας, η ΑΒΑΞ και οι κινητοποιήσεις προσωπικού στη γραμμή 4 του μετρό Αθήνας, το μεγάλο ανεκτέλεστο που ανησυχεί πολλούς, οι αναδιαρθρώσεις στο επιχειρηματικό λογισμικό και ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος δια αντιπροσώπων

06:00 20/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Οι selfies του Στέφανου, η λακ και η μαμά Νίκη

Θερμή υποδοχή είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασελάκης στο Κιλκίς, στην εκλογική περιφέρεια του βουλευτή Πέτρου Παππά που από την πρώτη στιγμή τάχθηκε στο πλευρό του. Τα παιδιά έτρεχαν κοντά του για να τραβήξουν selfies, ευχάριστα τον υποδέχτηκαν στα εκλογικά τους περίπτερα τα στελέχη των άλλων κομμάτων όταν έσπευσε να τα χαιρετήσει. Ο Πέτρος Παππάς τον πήγε και στο γνωστό κομμωτήριο της πόλης,

στον Χάρη, όπου ιδιοκτήτες και κομμωτές είναι ένα ομόφυλο ζευγάρι που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Ήρθαν από τη Νέα Υόρκη όπου έζησαν 10 χρόνια και επίσης είχαν κομμωτήριο. Αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους από την Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το προσωπικό του ζήτησε να τον περιποιηθεί και προσφέρθηκε ευχαρίστως. Τον χτένισαν και του έβαλαν και λίγη λακ.

Ο Τάιλερ

Ήταν μαζί και ο σύζυγός του Τάιλερ Μακμπέθ. Ζητούσαν και από εκείνον selfies. Ο Πέτρος Παππάς του είπε κάποια στιγμή για το ζευγάρι των κομμωτών ότι αν και το Κιλκίς είναι μία κλειστή κοινωνία τους αποδέχθηκαν. Ο Τάιλερ απάντησε ότι έγινε αυτό διότι έβγαλαν την αλήθεια τους. Καθώς περπατούσαν στην πόλη, αρκετοί φώναζαν το όνομά του Tάιλερ. «Σ αγαπάει ο κόσμος» σχολίασαν στελέχη.

Η ..δύσκολη ψήφος!

Τον Στέφανο Κασσελάκη θέλησε να γνωρίσει από κοντά η μαμά του Πέτρου Παππά, η κυρία Νίκη. Της τον σύστησε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την αγκάλιασε. «Είμαι περήφανη για σένα και τον Πέτρο» του είπε. Ανέβασε στόρι ο Κασσελάκης και έκανε χιούμορ λέγοντας «πήραμε μια πολύ δύσκολη ψήφο».

Ο Τσίπρας δεν θα παρέμβει στην κόντρα

Αποφασισμένος να μην παρέμβει στην εσωτερική πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει για την Συμφωνία των Πρεσπών, μετά τις δηλώσεις της νέας προέδρου Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα και του νέου πρωθυπουργού Χριστιάν Μιτσκόφσκι που θα αποκαλούν την χώρα τους όπως τους αρέσει, δηλαδή, σκέτο Μακεδονία, είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες του NEWSIT.GR. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει προς επικύρωση τα τρία μνημόνια συνεργασίας που απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητήσει συγνώμην από τον Τσίπρα και τον Κοτζιά. Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι όσο η γειτονική χώρα δεν τηρεί την Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα προχωρήσει η ενταξιακή της πορεία ούτε η κυβέρνηση θα φέρει προς κύρωση τα μνημόνια τα οποία θεωρεί διαπραγματευτικό όπλο. Για «γκάφα ολκής» του Κασσελάκη κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και δηλώνει ότι συντάσσεται με την γραμμή της κυβέρνησης να μην έρθουν προς κύρωση τα μνημόνια τώρα που υπάρχει προσβολή της Συμφωνίας από την γειτονική χώρα.

Μόνο με Ζάεφ

Ο Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται δικαιωμένος όπως τονίζουν οι συνεργάτες του. Θεωρεί ότι η αξία της Συμφωνίας των Πρεσπών αναδεικνύεται περισσότερο μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Το ερώτημα είναι τι θα συνέβαινε εάν δεν υπήρχε. Οι πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της Συμφωνίας των Πρεσπών του πρώην πρωθυπουργού θα έχουν διεθνή χαρακτήρα. Ήδη επικοινώνησε με τον Ζόραν Ζάεφ. Στις 17 και 18 Ιουνίου, έξι χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» με το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ» συνδιοργανώνουν στην Αθήνα Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και την Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ο στόχος είναι να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης απέναντι στον εθνικισμό που έχει αποδειχτεί επικίνδυνος στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή. Η εκδήλωση θα επαναλαμβάνεται κάθε Ιούνιο για την διαρκή υποστήριξη και την εφαρμογή της Συνθήκης, Στο πλαίσιο της Διάσκεψης θα απονέμεται το «Βραβείο των Πρεσπών». Το πρώτο θα απονεμηθεί στον Ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ Matthew Nimetz.

Στα …ψηλά της Πειραιώς;

Αντιδράσεις αναμένονται εάν ο πρώην τομεάρχης διασποράς της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος που εμπλέκεται στην διαρροή των e mails με τα στοιχεία των αποδήμων, έχει ονοματίσει άλλο στέλεχος του κόμματος, ανώτερο από αυτόν, ως το πρώτο πρόσωπο που ήταν αποδέκτης του αρχείου από το υπ.Εσωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο Θεοδωρόπουλος που βρίσκεται σε δεινή θέση διότι εμφανίζεται ότι αυτός παρέλαβε πρώτος τα emails, στο υπόμνημα που κατέθεσε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, συμπεριέλαβε φωτογραφία με τον αριθμό του κινητού – έσβησε το όνομα – του προσώπου από το οποίο έλαβε μέσω WhatsApp τα στοιχεία με τα emails των αποδήμων που ψήφισαν στις εθνικές εκλογές του 2023 και το οποίο όπως ισχυρίστηκε δεν προέρχεται από το υπ.Εσωτερικών.

Είπε όνομα;

Στην ακρόαση της Αρχής όπου κλήθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, δήλωσε ότι θα αποκαλύψει και το όνομα, στο τελικό υπόμνημα που θα θα κατέθετε μετά το Πάσχα. Κυκλοφορούν φήμες για 1-2 ονόματα που είναι εγκατεστημένα στο κτίριο της Πειραιώς. Η Αρχή ερεύνησε την διαδρομή της διαρροής ελέγχοντας και το συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου. Εφόσον ο Θεοδωρόπουλος ανέφερε όνομα που δεν εντοπίστηκε στη διαρροή θα κληθεί και αυτό το πρόσωπο σε κατάθεση (αν δεν έχει κληθεί). Εάν είναι υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος θα ξεσπάσει νέα κόντρα για την διασύνδεση υπ.Εσωτερικών και ΝΔ. Εάν είναι ένα κομματικό κινητό που χρησιμοποιούν πολλοί, δύσκολα θα βρεθεί άκρη. Σε κάθε περίπτωση η Αρχή θα ανακοινώσει σύντομα την απόφαση της και τα πρόστιμα που θα επιβάλει, στο υπ.Εσωτερικών, την ΝΔ και την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Αθώοι»

Ένας πρώην ευρωβουλευτής, ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής και ένας πρώην βουλευτής, σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις καταδικάστηκαν σε υψηλά πρόστιμα από την Αρχή για κατάχρηση αποστολής sms σε πολίτες χωρίς να αναφέρουν από που βρήκαν τα στοιχεία τους. Στα διοικητικά δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν αθωώθηκαν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Στήριξη Μητσοτάκη στον Μπελέρη

Στην μάχη της Βόρειας Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρατεύει και την υποψηφιότητά του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

«Αν και δεν σχολιάζω μεμονωμένες υποψηφιότητες, θα πω μόνο ότι συμβολίζει τη στήριξή μας στη Δημοκρατία» τόνισε για την υποψηφιότητά Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ («Μακεδονία»). Στις 27 Μαίου ορίστηκε η δίκη του Φρέντι Μπελέρη. Εάν δεν αποφυλακιστεί και εκλεγεί ευρωβουλευτής τότε η Αλβανία θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση καθώς επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου θα τον επισκεφθεί στις φυλακές στέλνοντας αρνητικό μήνυμα για τη χώρα.

Τετ α τετ Παπασταύρου – Τσούνη

Στο γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου, την Radka, δείπνησαν ο πρώην υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου με τον Αμερικανό πρέσβη Τζορτζ Τσούνη. Ο πρέσβης είναι δημοφιλής και άνετος με τον κόσμο. Οι δύο άνδρες συζητούσαν χαμηλόφωνα. Ένα όνομα ακούστηκε καθαρά, Φρέντι Μπελέρης. Πρόταση του Παπασταύρου στον πρωθυπουργό ήταν η υποψηφιότητα του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας. Πέτυχε να ανακόψει τις διαρροές προς τα δεξιά και παίζει στην πρώτη τετράδα εκλογής.

Ποιοι γαλάζιοι προηγούνται

Η τελευταία μεγάλη δημοσκόπηση για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ έδειξε ότι στην πρώτη τετράδα είναι ο Γιώργος Αυτιάς, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και ο Φρέντι Μπελέρης. Ακολουθεί μία πεντάδα από τους Πύρρο Δήμα, Δημήτρη Τσιόδρα, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, Μανώλη Κεφαλογιάννη και Ελεονώρα Μελέτη. Η επόμενη τριάδα που είναι πολύ κοντά με τους πέντε είναι οι Μαρία Σπυράκη, Βούλα Πατουλίδου και Βασίλης Κοντοζαμάνης. Την τελευταία εβδομάδα θα φανεί η πραγματική σειρά όταν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τον προεκλογικό τους αγώνα.

Η ΑΒΑΞ και οι συνεχείς κινητοποιήσεις στα εργοτάξια του μετρό

Επαναλαμβανόμενες απεργίες ανακοίνωσαν πως ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια της γραμμής 4 του μετρό Αθήνας που κατασκευάζεται από την ΑΒΑΞ. Τα προβλήματα της τεχνικής εταιρείας με το συγκεκριμένο έργο είναι συνεχή και η κόντρα με τους εργαζομένους κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Οι ρυθμοί κατασκευής της σήραγγας, από την Κατεχάκη μέχρι τον Ευαγγελισμό και από την Λεωφόρο Βεϊκού μέχρι τον Ευαγγελισμό, από τους δύο μετροπόντικες, είναι απελπιστικά αργοί. Η σύγκρουση με τα σωματεία δεν βοηθάει και αρκετοί αναρωτιούνται πότε θα παρέμβει η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για την κατάσταση του μεγαλύτερου από τα δημόσια έργα που εκτελούνται σήμερα στην Ελλάδα. Το ερώτημα είναι αν η διαμάχη με τα σωματεία επεκτείνεται και σε άλλα εργοτάξια της ίδιας εταιρείας. Μήπως πρέπει να το δει η διοίκηση της ΑΒΑΞ σοβαρότερα το θέμα με το προσωπικό;

Το μεγάλο ανεκτέλεστο και ο ρυθμός υλοποίησης

Ένας ενδιαφέρον δείκτης, όχι και τόσο αξιόπιστος αλλά ενδεικτικός, για το μηχανισμό παραγωγής μιας τεχνικής εταιρείας είναι η διαίρεση του ετήσιου κύκλου εργασιών (δηλαδή των εργασιών που κατάφερε να ολοκληρώσει και να τιμολογήσει σε ένα χρόνο) με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων. Πρόκειται για δείκτη που μας δείχνει, με βάση τον κύκλο εργασιών του τελευταίου έτους, πόσα χρόνια χρειάζεται μια τεχνική εταιρεία για να κατασκευάσει το ανεκτέλεστο. Σε αυτόν τον δείκτη δεν τα πάει τόσο καλά η ΑΒΑΞ και όχι μόνο. Όπως και να έχει, όταν βλέπεις πως με βάση τις πιο πρόσφατες επιδόσεις μια εταιρεία θέλει 10 χρόνια για να κατασκευάσει το ανεκτέλεστο ανησυχείς!

Σημειώστε πως αυτά είναι πράγματα που αλλάζουν. Δηλαδή μπορεί φέτος μια εταιρεία να τιμολόγησε συγκεκριμένο ύψος εργασιών και του χρόνου, με επενδύσεις σε εξοπλισμό και ανθρώπους, να διπλασιάσει τις τιμολογήσεις. Ας είμαστε αισιόδοξοι γιατί υπάρχουν ανησυχητικά σημάδια στον ορίζοντα!

Άρχισαν οι αναδιαρθρώσεις στο επιχειρηματικό λογισμικό

Η στήλη αισθάνεται δικαιωμένη καθώς είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή πως η έξοδος από το Χρηματιστήριο ήταν μονόδρομος για εταιρείες επιχειρηματικού λογισμικού όπως η Entersoft και η Epsilon Net. Μεγάλωσαν απότομα, αγόρασαν ό,τι κινείται στην αγορά, και κάποια στιγμή θα έρχονταν η ώρα του λογαριασμού! Ετσι οι διοικήσεις, με τη συνδρομή των νέων βασικών μετόχων ετοιμάζουν έξοδο και των δύο εταιρειών από το Χ.Α. για να ακολουθήσει το οδυνηρό συμμάζεμα! Ήδη η Entersoft ανακοίνωσε την απορρόφηση τριών – τεσσάρων θυγατρικών. Πιο δύσκολο θα είναι το νοικοκύρεμα του μεγάλου ομίλου που δημιουργήθηκε την τελευταία τριετία στην Epsilon Net που έχει και αμερικανούς επενδυτές. Στο τιμόνι της Entersoft παραμένει ο Αντώνης Κοτζαμανίδης και της Epsilon Net ο Γιάννης Μίχος. Και οι δύο ανήκουν στη νεότερη γενιά των επιχειρηματιών της πληροφορικής και γνωρίζουν πως ακριβώς την πάτησε η προηγούμενη!

Ο νέος σύνδεσμος – φάντασμα στην πληροφορική

Ξαφνικά πριν από λίγες ημέρες, δύο υπουργοί και ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ έλαβαν επιστολή από έναν νεοσύστατο επιχειρηματικό σύνδεσμο. Όπως πληροφορούνταν, ο νέος σύνδεσμος ονομάζεται Σύνδεσμος Επαγγελματιών και Επιχειρήσεων Πληροφορικής (ΣΕΕΠΕ), όνομα που θυμίζει πολύ τον σημερινό ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας). Όμως, ούτε τηλέφωνα, ούτε άλλα στοιχεία υπήρχαν στο email που έλαβαν στην κυβέρνηση. Μόνο μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όσοι έψαξαν δεν κατάφεραν να βρουν πολλά στοιχεία. Φαίνεται, πάντως, πως η πρωτοβουλία ανήκει σε μικρές εταιρείες του κλάδου πληροφορικής και επαγγελματίες που θεωρούνται ριγμένοι από τον τρόπο κατανομής των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Καλά μπορεί κάποιος να είναι παραπονούμενος όταν έχουν πέσει τόσες εκατοντάδες εκατομμύρια στην αγορά και όταν όλοι ψάχνουν προσωπικό χωρίς να βρίσκουν;

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος δια αντιπροσώπων;

Σε ένα εξαιρετικό άρθρο στο Bloomberg, ο γνωστός ιστορικός Niall Ferguson υποστήριζε χθες πως υπάρχουν δύο σχολές σκέψης στις ΗΠΑ για τη σημερινή γεωπολιτική κατάσταση. Σύμφωνα με την πρώτη βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας (και των συμμάχων τους). Σύμφωνα με τη δεύτερη είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση, στα πρόθυρα ενός νέου Παγκόσμιου Πολέμου καθώς η Δύση ανταγωνίζεται έναν πιο ισχυρό Άξονα τον οποίο αποτελούν οι Ρωσία – Κίνα – Ιράν και Βόρεια Κορέα. Και κάποιοι μέσα σε αυτή τη σχολή υποστηρίζουν πως οι ΗΠΑ πρέπει να ακολουθήσουν την τακτική της Βρετανίας την περίοδο του μεγάλου ανταγωνισμού με τη Γαλλία που κορυφώθηκε επί Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Τότε οι Βρετανοί πλήρωναν τους Αυστριακούς και άλλους στην ηπειρωτική Ευρώπη για να πολεμούν τον Ναπολέοντα. Τώρα μια λύση θα ήταν η συνεχής χρηματοδότηση χωρών όπως η Ουκρανία, το Ισραήλ και η Ταϊβαν ώστε να τα βάλουν με τις χώρες του νέου Άξονα χωρίς να χρειαστούν αμερικανικά στρατεύματα στο πεδίο…

To άρθρο Οι selfies του Στέφανου, η λακ και η μαμά Νίκη, το τετ α τετ Παπασταύρου – Τσούνη, ποιοι γαλάζιοι προηγούνται, μακριά από την κόντρα ο Τσίπρας, η ΑΒΑΞ και οι κινητοποιήσεις προσωπικού στη γραμμή 4 του μετρό Αθήνας, το μεγάλο ανεκτέλεστο που ανησυχεί πολλούς, οι αναδιαρθρώσεις στο επιχειρηματικό λογισμικό και ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος δια αντιπροσώπων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
λακ, τσιπρας, αβαξ, μετρο, αθηνα, αβαξ, κοντρα, λακ, μακρια, μαμα, νικη, αλέξης τσίπρας, ελεονωρα μελετη, epsilon net, συριζα, νέα, newsit, ολκής, ΠΑΣΟΚ, ιουνίου, οηε, νεα δημοκρατια, whatsapp, εκλογες, πασχα, συγκεκριμένο, sms, ελλαδα, δημοσκοπηση, απεργιες, εταιρεία, entersoft, epsilon, net, υπουργοι, ααδε, σεεπε, σεπε, email, bloomberg, ηπα, ρωσία, κορεα, γαλλια, λύση, μυστικες δημοσκοπησεις, υπουργειο εσωτερικων, χρηματιστηριο, απεργια μετρο, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, απεργια 11 μαιου, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, αξια, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, newsit.gr, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, γιαννης κεφαλογιαννης, εκλογες 2012, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, εκλογες ηπα, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, θηκη κινητου, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, whatsapp, χωρες, ρωσία, το θεμα, αλβανια, εξοδος, ηγεσια, ηπα, θεμα, ιραν, ισραηλ, κινα, οηε, ονοματα, ουκρανια, πειραιως, πλαισιο, ρυθμος, σεπε, σημερινη, σχολες, υψος, φημες, φωτογραφια, ωρα, bloomberg, email, epsilon net, net, αγορα, αρθρο, ανδρουλακης, αννα, βαλκανια, βιωσιμη αναπτυξη, βοζεμπεργκ, βορεια, βορεια κορεα, βρισκεται, γιωργος αυτιας, διευθυνση, δεινη, δηλωσεις, διοικηση, δικη, δειχνει, εγινε, ειπε, υπαρχει, ειρηνη, εβδομαδα, εργα, εξι, επενδυσεις, εσωτερικων, εταιρεία, ευρωπη, η δικη, υπηρχαν, θυμιζει, κυβερνηση, κινητο, κυρια, κιλκις, κτιριο, κομμωτηριο, λύση, λογο, μακεδονια, μητσοτακης, μαρια, νεα υορκη, ονομα, παιδια, υπογραφη, προβληματα, ρυθμοι, συγκεκριμένο, συντομα, σειρα, σημαδια, τρια, χιουμορ, ανηκει, αυτιας, epsilon, εφαρμογη, entersoft, φυλακες, για σενα, χωρα, ιουνίου, μελετη, πληροφοριες, sms, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα