Τουρκικό drone εντόπισε «πηγή θερμότητας» πιθανόν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου Ραϊσί

04:10 20/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Εξελίξεις στη συντριβή του ελικοπτέρου του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί. Τουρκικό drone που συμμετέχει στις έρευνες εντοπισμού, κατέγραψε «πηγή θερμότητας», που σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι τα συντρίμμια του ελικοπτέρου που εξαφανίστηκε στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

«Πηγή θερμότητας που υπάρχουν υποψίες πως είναι τα συντρίμμια ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί», εντόπισε τουρκικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) τύπου Akıncı.

Μάλιστα, «οι συντεταγμένες κοινοποιήθηκαν στις

ιρανικές αρχές», ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μέσω X, μεταφορτώνοντας βίντεο θερμικής κάμερας.

Akinci UAV identifies source of heat suspected to be wreckage of helicopter carrying Iranian President Raisi and shares its coordinates with Iranian authorities pic.twitter.com/0tZtMc5oaP

— Anadolu English (@anadoluagency) May 20, 2024

Την ίδια στιγμή το ημιεπίσημο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Tasnim», που πρόσκειται στους «Φρουρούς της Επανάστασης», αναφέρει πως στο ελικόπτερο που συνετρίβη χθες, επέβαιναν συνολικά εννέα άτομα:

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν Μαλέκ Ραχματί, ο ιμάμης της προσευχής της Παρασκευής της Ταμπρίζ, Mohammad Ali Alehashem, ο πιλότος, ο συγκυβερνήτης, ο αρχηγός πληρώματος, ο επικεφαλής ασφαλείας και ένας σωματοφύλακας.

To άρθρο Τουρκικό drone εντόπισε «πηγή θερμότητας» πιθανόν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου Ραϊσί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα