Άγνωστη η τύχη του Ιρανού προέδρου, Εμπραχίμ Ραϊσί μετά την «ανώμαλη προσγείωση» του ελικοπτέρου που επέβαινε

18:12 19/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Βίντεο από το σημείο όπου το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί πραγματοποίησε ανώμαλη προσγείωση μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Εντατικές έρευνες είναι σε εξέλιξη στη βορειοδυτικό Ιράν για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος ήταν θύμα «ατυχήματος», όπως ανέφεραν αξιωματούχοι και επίσημα ΜΜΕ.

Οι έρευνες καθίστανται πολύ δύσκολες λόγω «δυσμενών καιρικών συνθηκών» μεταξύ των οποίων ομίχλη, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αχμέντ Βαχίντι στην κρατική τηλεόραση.

«Μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να φθάσουμε την περιοχή», πρόσθεσε, καθώς το σημείο βρίσκεται στο δάσος Ντιζμάρ, κοντά στην πόλη Βαρζαγκάν.

Ο Εμπραχίμ Ραϊσί με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ

Ο υπουργός δεν επιβεβαίωσε αν ο πρόεδρος Ραϊσί βρισκόταν στο αεροσκάφος, που αποτελούσε μέρος μιας συνοδείας τριών ελικοπτέρων που μετέφερε την προεδρική αντιπροσωπεία.

The footage shows the area where the president’s helicopter crashed pic.twitter.com/h78E9ta8LH

— IRNA News Agency (@IrnaEnglish) May 19, 2024

Δύο από αυτά προσγειώθηκαν χωρίς προβλήματα στην Ταμπρίζ, τη μεγάλη πόλη του βορειοδυτικού Ιράν, αλλά όχι και εκείνο στο οποίο επέβαινε ο Ραϊσί.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε πως ο υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, ήταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, όπως και ο κυβερνήτης της επαρχίας και ο κύριος ιμάμης της περιοχής.

Crash reported for helicopter carrying President Raisi in #Iran’s northwesthttps://t.co/fwcLdcGP54 pic.twitter.com/twuXcVxUk5

— IRNA News Agency (@IrnaEnglish) May 19, 2024

Το πρακτορείο πρόσθεσε πως «τουλάχιστον 20 συνεργεία διάσωσης με πλήρη εξοπλισμό, κυρίως drones και σκυλιά διάσωσης» «έχουν σταλεί στο σημείο».

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε προσευχές για την ασφάλεια του προέδρου Ραϊσί.

To άρθρο Άγνωστη η τύχη του Ιρανού προέδρου, Εμπραχίμ Ραϊσί μετά την «ανώμαλη προσγείωση» του ελικοπτέρου που επέβαινε    δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άγνωστη, Ιρανού, Εμπραχίμ Ραϊσί,agnosti, iranou, ebrachim raisi