Μπαρτζώκας – Αταμάν: Αφορμή ο Σλούκας – Δύο κόσμοι αντίθετοι

Μέσα στους κορυφαίους προπονητές όλης της Ευρώπης είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Εργκίν Αταμάν και κανείς δεν μπορεί τίποτα διαφορετικό.

Οι κόουτς που διαθέτουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ωστόσο έχουν τελείως διαφορετικό τρόπο που θέλουν να παίζει η ομάδα τους και δεν το έχουν κρύψει ποτέ.

Από τη μία ο Γιώργος Μπαρτζώκας, θέλει παίκτες-εργάτες στην ομάδα του, δίνει τεράστια έμφαση στην τακτική

και φυσικά θέλει όλα να αρχίζουν από την καλή άμυνα και την κυκλοφορία στην επίθεση.

Δεν ήταν ποτέ ένας προπονητής, που έπαιζε μπάσκετ που μπορεί να είναι προσωποκεντρικό και αν είχε κορυφαίους παίκτες στις ομάδες που έχει κοουτσάρει.

Την ίδια στιγμή ο Εργκίν Αταμάν έχει δείξει ότι στις ομάδες που έχει δουλέψει χρειάζεται μεγάλο μπάτζετ για να ικανοποιεί τα… θέλω του.

Φυσικά θέλει παίκτες σούπερ σταρ, κάτι που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν του χάλασε χατίρι, φέρνοντας του τον Κώστα Σλούκα, τον Κέντρικ Ναν και τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Μπαρτζώκας – Αταμάν: Η μεγάλη διαφορά με τον Σλούκα!

Οι δύο προπονητές μίλησαν στο Eurohoops ενόψει του Final-4 της Euroleague, δείχνοντας για ακόμα μία φορά τις διαφορές τους.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στη λέξη «ηγέτης» που έχει γίνει πλέον meme από τους οπαδούς και των δύο ομάδων, αφού του Ολυμπιακού αποκαλούν έτσι τον Σλούκα ειρωνικά, ενώ του Παναθηναϊκού κανονικά.

Εκεί τόνισε ότι δε θέλει να κάνει overcoaching ή να νομίζουν οι παίκτες ότι είναι πιόνια, ενώ έκανε επεξήγηση για τη λέξη «ηγέτης», λέγοντας «μπορεί να είναι ένας παίκτης που σκοράρει 40π., που παίζει άμυνα ή που δεν παίζει και καθόλου. Σημασία έχει να νοιάζεται για το κλαμπ και απλώς δίνω μία διαφορετική ερμηνεία στη λέξη “leadership”».

Ενώ ο Τούρκος πολύπειρος κόουτς θέλησε να κάνει ξεχωριστή αναφορά για την ύπαρξη του Κώστα Σλούκα στο ρόστερ, τονίζοντας ότι:

«Έχω την τύχη να έχω σε αυτή την ομάδα τον Κώστα Σλούκα. Έχει πολλή εμπειρία, την ίδια αυτοπεποίθηση και σεβασμό προς εμένα και όλα τα μέλη της ομάδας. Συνεπώς, είναι εύκολο να μεταδώσω τη νοοτροπία μου μέσω του Κώστα στους υπόλοιπους παίκτες, οι οποίοι είναι όλοι πολύ καλοί και άρχισαν να πιστεύουν σε ό,τι κάνουμε μετά τα μέσα της χρονιάς».

Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα