Σφιόντεκ-Σαμπαλένκα 2-1: Ρεβάνς ένα χρόνο μετά και κούπα στη Μαδρίτη στο παιχνίδι της χρονιάς!

Πέρσι ήταν 6 Μαίου και ήταν πάλι ο τελικός στο 1000αρι τουρνουά της Μαδρίτης. Φέτος ήταν δύο μέρες νωρίτερα 4 Μαίου. Ίγκα Σφιόντεκ, το νούμερο 1 του κόσμου και Αρίνα Σαμπαλένκα, το νούμερο 2 του κόσμου, είχαν και πάλι ραντεβού. Για δέκατη φορά στην καριέρα τους και τέταρτη σε έναν τελικό. Αυτή τη φορά όμως η κούπα πήγε στη Πολωνή, που πήρε και την άτυπη ρεβάνς της για τον περσινό χαμένο τελικό, κατακτώντας τον 20ο τίτλο της καριέρας της και 9ο σε 1000άρι τουρνουά της WTA!

Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, με δύο μπρέικ εκατέρωθεν και η συνέχεια περιελάμβανε

σπουδαίο τένις κατά διαστήματα και αρκετά κρατήματα του σερβίς για να φτάσουμε στο 5-5. Εκεί η Σαμπαλένκα «λύγισε», η Σφιόντεκ έσπασε για δεύτερη φορά και τελείωσε το σετ στο δικό της σερβίς με 7-5.

Το δεύτερο σετ είχε απρόσμενη εξέλιξη. Η Σαμπαλένκα έβγηαλε αντίδραση και ξεκίνησε άψογα με μπρέικ για το 0-2. Η Σφιόντεκ όμως δεν το άφησε αναπάντητο, ούτε στο 0-2, ούτε στο 1-3 και κατάφερε να φέρει το σετ στα ίσια (3-3). Όμως αυτό το σετ άνηκε στην Σαμπαλένκα που έκανε κι άλλο μπρέικ για να το κατακτήσει με 6-4.

Στο τρίτο σετ ο τελικός πήρε τροπή για να μείνει στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Ένα μπρέικ για τη κάθε μία, δύο χαμένα championship points για την Σαμπαλένκα στο τελευταίο γκέιμ και ένα επικό tie-break! Η Σφιόντεκ στη δεύτερη ευκαιρία της τα κατάφερε και ξέσπασε σε λυγμούς για την πρώτη της κατάκτηση εδώ Μαδρίτη!

Τα σετ: 7-5, 4-6, 7-6

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα