Πανιώνιος-Ηρακλής 75-70: Γκίκας και Μιλιντίγεβιτς «επέστρεψαν» τον «Ιστορικό» στην Basket League

Ο Πανιώνιος δεν έχασε την δεύτερη ευκαιρία που είχε στην δεύτερη ημέρα του F4 της Elite League και μετά την απώλεια του τίτλου και της άμεσης ανόδου στην Basket League, νίκησε τον Ηρακλή και έγινε μετά τον Μίλωνα, η δεύτερη ομάδα που θα παίζει στην επαγγελματική κατηγορία, την επόμενη σεζόν και ύστερα

από 4 χρόνια απουσίας. Και οι δυο ομάδες της Νέας Σμύρνης ανέβηκαν στην Basket League.

Ο Ηρακλής με την…φόρα και την καλύτερη ψυχολογία που είχε από την νίκη-πρόκριση του αγώνα με τον Ερμή Σχηματαρίου ήταν καλύτερος στο πρώτο δεκάλεπτο, έναντι του Πανιωνίου που άρχισε…μουδιασμένα, μετά την απώλεια του τίτλου της Elite League και της άμεσης ανόδου στην Βasket League. O “Γηραιός” προηγήθηκε με 11-18, από την καλή παρουσία του Σοκ στην επίθεση και ενώ στον αντίποδα, ο Ντέιβις του Πανιωνίου έμεινε χωρίς πόντο. Οι “κυανέρυθροι” είχαν τρία λάθη στην πρώτη περίοδο.

Ο τεχνικός του Ηρακλή, Διονύσης Αγγέλου άλλαξε την άμυνα της ομάδας του, σε “ζώνη” και ενώ στην αρχή κάθε επίθεσης του Πανιωνίου, οι Θεσσαλονικείς πίεζαν στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο Νίκος Γκίκας ανέλαβε δράση απέναντι σε αυτή την αμυντική τακτική. Πέτυχε 3 τρίποντα, δίνοντας το προβάδισμα στους “κυανέρυθρους”, αλλά και διευρύνοντας σε διψήφια τιμή των 10 πόντων. Ο…”Καμπάτσο” του Πανιωνίου, τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Οι “κυανέρυθροι” (6/16 τρίποντα) είχαν 26-14 επιμέρους σκορ και πήγαν στα αποδυτήρια με συν 8 πόντους, ενώ ο Ηρακλής δεν είχε βοήθεια στην επίθεση, από τους δυο ξένους, Κάρι και Μαλέσεβιτς.

Το τρίτο δεκάλεπτο…ανήκε στον Ηρακλή, ο οποίος έκανε την αναμενόμενη αντεπίθεση του. Ο Πανιώνιος διατήρησε σταθερό προβάδισμα μέχρι το 28′, αλλά ο Ηρακλής “επέστρεψε” στο παιχνίδι, με τον Παπαρέγκα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Κάρι να “τελειώνει” με ατομικές ενέργειες, τρείς φάσεις και να φτάνει το επιμέρους σκορ της 3ης περιόδου στο 11-20 υπέρ της ομάδας του. Ο Γκίκας σημείωσε 3 πόντους, γιατί οι περιφερειακοί του Ηρακλή, τον στόχευσαν στην άμυνα τους και ο Ντέιβις εξακολουθούσε να είναι ωσεί παρών στο παρκέ, όπως συνέβη με τους Κακλαμανάκη και Βουγιούκα. Ο Πανιώνιος μέχρι το 32′, είχε 16/24 βολές, έναντι 21/26 του Ηρακλή.

Mε συνεχείς εναλλαγές και προβάδισμα πόντου, κύλησαν τα πρώτα 5 λεπτά της τελευταίας περιόδου. Μέγα πάθος από τις ομάδες, υπερένταση προσπαθειών από τους παίκτες, ισορροπημένη ψυχολογία και μόνο η καθαρή σκέψη και η αποφυγή επιπολαιότητας ή βεβιασμένων επιλογών, θα έδινε την νίκη στους παίκτες της ομάδας που θα είχαν αυτά τα δυο στοιχεία. Ο Ηρακλής έδωσε γρήγορα το μπόνους βολών από την συμπλήρωση 5 φάουλ, ενώ ο πάγκος του, δέχτηκε και δεύτερη τεχνική ποινή.

Ο Μιλιντίγεβιτς πέτυχε δυο δύσκολα καλάθια και κράτησε…όρθιο τον Πανιώνιο (66-66 στο 3’10”), συνέχισε με τρίποντο για το 69-67 στο 2′ 20” πριν από την λήξη και με 1/2 βολές, ο Γκίκας διαμόρφωσε το 70-68 στα 93 δευτερόλεπτα. Στα 51” ο Μαλέσεβιτς αστόχησε και ο Κακλαμανάκης στα 27”, με φόλοου, όπως είχε κάνει και στην παράταση του αγώνα με τον Αίαντα Ευόσμου, αύξησε το “κυανέρυθρο” προβάδισμα στους 4 πόντους (72-68). O Παπαρέγκας έκανε το 73-70 και ο Γκίκας με 1/2 βολές έγραψε το 73-70,

Δεκάλεπτα: 18-22, 44-36, 55-56, 75-70

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα