Chevron: Αποχωρεί από τα κοιτάσματα της Βόρειας Θάλασσας μετά από μισό αιώνα

Η Chevron έθεσε προς πώληση το μερίδιό της στο κοίτασμα πετρελαίου Clair του Ηνωμένου Βασιλείου, σε μια κίνηση που θα σηματοδοτήσει την έξοδο του αμερικανικού υπερμεγέθους από τη Βόρεια Θάλασσα μετά από περισσότερο από μισό αιώνα.

Η Chevron ξεκίνησε την πώληση του μεριδίου της 19,4% στο κοίτασμα Clair που λειτουργεί από την BP Plc, ανέφερε σε δήλωση την Πέμπτη η California Εxplorer. Η εταιρεία

σχεδιάζει επίσης να πουλήσει συμφέροντα στους αγωγούς Ninian και SIRGE, καθώς και στον τερματικό σταθμό Sullom Voe.

«Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες και μπορεί να οδηγήσει ή όχι σε πώληση», ανέφερε η Chevron.

Και το Reuters ανέφερε νωρίτερα τη σχεδιαζόμενη αποεπένδυση.

Οι αμερικανικοί πετρελαϊκοί γίγαντες όπως η Exxon Mobil και η ConocoPhillips έχουν μειώσει τα αποτυπώματά τους στη Βόρεια Θάλασσα από τότε που η παραγωγή άρχισε να μειώνεται στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Στην περιοχή κυριαρχούν πλέον ευρωπαϊκές εταιρείες και, πιο πρόσφατα, εμφανίστηκαν γεωτρύπανα που υποστηρίζονται από ιδιωτικά κεφάλαια.

Η πώληση αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου της Chevron για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων έως και 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς εξορθολογίζει το χαρτοφυλάκιό της ενόψει της εξαγοράς της Hess Corp. Τα έσοδα θα απελευθερώσουν μετρητά για να βοηθήσουν σε εξαγορές κεφαλαίων ενώ θα επενδυθούν προκειμένου να αναλάβει μερίδιο σε ένα σημαντικό κοίτασμα πετρελαίου στη Γουιάνα, ως μέρος της εξαγοράς της Hess.

Διαβάστε επίσης

Goldman Sachs: Συμφωνία 43 δισ. δολαρίων για επενδύσεις των συνταξιοδοτικών ταμείων της UPS

Οικογένεια Κουτσολιούτσου: Έφτασε η ώρα του εισαγγελέα – Την επαύριον μια «ντουζίνα» αγωγών αποζημίωσης – Ολόκληρο το αίτημα του Τζώρτζη για την αποδέσμευση 4,2 εκ. ευρώ

Helleniq Energy: Στα 338 εκατ. ευρώ τα συγκρίσιμα EBITDA στο πρώτο τρίμηνο

Keywords
Αναζητήσεις
chevron-apochorei-apo-ta-koitasmata-tis-voreias-thalassas-meta-apo-miso-aiona.htm
Τυχαία Θέματα