Τουρκία: Βαριές ποινές σε Ντεμιρτάς και άλλους Κούρδους πολιτικούς για την εξέγερση του 2014

Βαριές ποινές κάθειρξης επέβαλε δικαστήριο της Άγκυρας σε Κούρδους πολιτικούς στη δίκη που αφορούσε την εξέγερση Κούρδων της Τουρκίας το 2014, με αφορμή την κουρδική αντίσταση κατά της εισβολής των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι της βόρειας Συρίας, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), η Φιγκέν Γιουκσέκνταγ, συμπρόεδρος επίσης του HDP, η Γκιουλτάν Κισανάκ, συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης

και Δημοκρατίας (BDP) και ο Αχμέτ Τουρκ, νυν δήμαρχος και συμπρόεδρος στο παρελθόν του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP). Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 28 ετών και 6 μηνών στον Ντεμιρτάς, 30 ετών και 3 μηνών στη Γιουκσέκνταγ, 12 ετών στην Κισανάκ και 10 ετών στον 82χρονο Τουρκ.

Στην ίδια δίκη, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Σιντζάν της Άγκυρας, δικάζονταν συνολικά 108 άτομα, κατηγορούμενα για συμμετοχή στην οργάνωση ΡΚΚ και υποκίνηση των βίαιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα στις 6-8 Οκτωβρίου του 2014. Οι 72 από τους κατηγορούμενους ήταν απόντες καθώς διαφεύγουν της σύλληψης.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας ζητούσε επτά φορές ισόβια κάθειρξη με επιβαρυντικούς περιορισμούς για τους Ντεμιρτάς και Γιουκσκεντάγ, μία φορά στον καθένα για “απειλή κατά της ενότητας και της ακεραιότητας του κράτους” και έξι φορές στον καθένα για έξι άτομα που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Διαβάστε επίσης:
Κ. Χατζηδάκης: Ναι σε Ταμείο Ανάκαμψης No2 για να στηριχθούν οι πράσινες πολιτικές

Ουκρανία: Ρώσοι παραστρατιωτικοί που τάσσονται κατά του Πούτιν συμμετέχουν στη μάχη της Ουκρανίας

Helleniq Energy: Στα 338 εκατ. ευρώ τα συγκρίσιμα EBITDA στο πρώτο τρίμηνο

Keywords
Αναζητήσεις
tourkia-varies-poines-se-ntemirtas-kai-allous-kourdous-politikous-gia-tin-exegersi-tou-2014.htm
Τυχαία Θέματα