Ποιοι είναι οι 15 υπερπλούσιοι του πλανήτη - Έχουν όλοι μαζί περιουσία 2,2 τρισ. δολάρια - Ανάμεσά τους και μια γυναίκα

Η κληρονόμος της L'Oreal,  Bettencourt Meyers, έγινε η πρώτη γυναίκα που συγκέντρωσε 12ψήφια περιουσία τον Δεκέμβριο, αφού οι μετοχές της εταιρείας πολυτελών καλλυντικών κατέγραψαν την καλύτερη χρονιά τους από το 1998

Το παγκόσμιο κλάμπ των υπερπλουσίων έχει τώρα 15 μέλη με περιουσία άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί, καθώς οδηγούν τα κύματα της τεχνητής νοημοσύνης, των ειδών πολυτελείας και των γεωπολιτικών αλλαγών.

Η συνδυασμένη καθαρή περιουσία αυτών των ανθρώπων αυξήθηκε κατά 13% φέτος στα 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg

Billionaires Index, ξεπερνώντας τον ρυθμό του πληθωρισμού και την ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά. Μεταξύ τους, κατέχουν σχεδόν το ένα τέταρτο του πλούτου των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Ενώ οι 15 έχουν ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια στο παρελθόν, αυτή είναι η πρώτη φορά που όλοι τους έχουν περιουσίες αυτού του μεγέθους ταυτόχρονα.

Η κληρονόμος της L'Oreal, Francoise Bettencourt Meyers, ο ιδρυτής της Dell Technologies, Michael Dell και ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος Carlos Slim, έφτασαν αρχικά το κατώφλι τους τελευταίους πέντε μήνες και ορισμένοι κυμάνθηκαν γύρω από αυτό το επίπεδο, ξεπερνώντας το πολλές φορές.

Η Bettencourt Meyers έγινε η πρώτη γυναίκα που συγκέντρωσε 12ψήφια περιουσία τον Δεκέμβριο, αφού οι μετοχές της εταιρείας πολυτελών καλλυντικών κατέγραψαν την καλύτερη χρονιά τους από το 1998. Η Bettencourt Meyers, 70 ετών, κατατάσσεται στην 14η θέση του δείκτη με καθαρή περιουσία 101 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο 59χρονος Dell είδε επίσης πρόσφατα την περιουσία του να φτάνει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού η ζήτηση για εξοπλισμό που σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη αύξησε την τιμή της μετοχής της Dell Technologies σε υψηλά ρεκόρ. Τώρα είναι 11ος στον δείκτη πλούτου του Bloomberg με περιουσία 113 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

O κ.Slim, 84 ετών, ο οποίος βρίσκεται στην 13η θέση με 106 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Λατινική Αμερική πρόσθεσε περίπου 28 δισεκατομμύρια δολάρια στην καθαρή του περιουσία πέρυσι εν μέσω της έκρηξης του μεξικανικού πέσο που βοήθησε στην ενίσχυση του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών στην επιχειρηματική του αυτοκρατορία, που κυμαίνονται από τις κατασκευές έως τη λειτουργία εστιατορίων και καταστημάτων.

Υπάρχουν και παλιά ονόματα που επιστρέφουν στον σύλλογο. Ο Gautam Adani, 61 ετών, επέστρεψε πρόσφατα στην ελίτ ομάδα μετά από μια επίθεση short-seller που τον έκανε να χάσει περισσότερο πλούτο από οποιονδήποτε άλλο το 2023. Οι μετοχές της ναυαρχίδας του Adani Enterprises αυξήθηκαν καθώς οι παγκόσμιοι επενδυτές επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στις επιχειρήσεις της Ινδίας.

Κορυφαίος είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, Bernard Arnault, 75 ετών, με καθαρή περιουσία 222 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αποκομίζει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του από το μερίδιό του στον μεγαλύτερο κατασκευαστή ειδών πολυτελείας στον κόσμο.

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, 60 ετών, κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, με καθαρή περιουσία 208 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χάρη στην ιδιοκτησία του του μεγαλύτερου διαδικτυακού λιανοπωλητή στον κόσμο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, 52 ετών, έχει καθαρή περιουσία 187 δισεκατομμυρίων δολαρίων και βρίσκεται στην τρίτη θέση του δείκτη. Η περιουσία του, η οποία έχει μειωθεί κατά περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, αποτελείται κυρίως από το μερίδιό του στην πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Keywords
Αναζητήσεις
poioi-einai-oi-15-yperplousioi-tou-planiti---echoun-oloi-mazi-periousia-22-tris-dolaria---anamesa-tous-kai-mia-gynaika.htm
Τυχαία Θέματα