PropTech: Ποιος ο ρόλος του στην προώθηση και εξέλιξη της αγοράς ακινήτων και κατασκευών

Ένας νέος όρος έχει μπει στο κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για το PropTech.

Όπως αναφέρει ο Rafat Chabaane πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου PropTech της FIABCI και μέλος του ΔΣ της FIABCI International, με αφορμή την συμμετοχή του στο Premium Real Estate Forum που διεξάγεται στο πλαίσιο της 4η Premium Real

Estate Expo, ο όρος Proptech είναι συντομογραφία του Property Technology και καλύπτει επίσης τους τομείς των τεχνολογιών κατασκευών (ConTech). Η αποστολή του PropTech είναι να δημιουργεί και να εφαρμόζει καινοτόμες λύσεις και εργαλεία για την προώθηση και την εξέλιξη της αγοράς ακινήτων και κατασκευών και την επίτευξη των νέων και συνεχώς εξελισσόμενων επιχειρηματικών στόχων (περισσότερη βιωσιμότητα, περισσότερη διαφάνεια, καλύτερη διαχείριση κινδύνου, καλύτερη ικανοποίηση πελατών/ενδιαφερομένων κ.λπ.)

Αναφερόμενος στους τρόπους που οι εξελίξεις στο PropTech θα ωφελήσουν τον κλάδο των ακινήτων ο κ. Rafat Chabaane επισημαίνει ότι οι ψηφιακές δυνατότητες μας βοηθούν στην καλύτερη διαχείριση κινδύνων και ταξινόμηση, κατακτώντας τα δεδομένα και μετατρέποντάς τα σε χρήσιμες πληροφορίες. Βοηθούν επίσης στην βελτιστοποίηση της διαχείρισης ακίνητων, τις πωλήσεις και τις λογιστικές διαδικασίες χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Κατά τη διάρκεια του Real Estate Forum θα εξηγηθεί πως υπάρχει επίσης η δυνατότητα για καλύτερες προβλέψεις και προσομοιωμένα σενάρια βασισμένα σε τεχνικές μηχανικής μάθησης για τον καλύτερο καθορισμό των τιμών, την πρόβλεψη του κόστους και τον μετριασμό του επενδυτικού κινδύνου. Το PropTech αντιμετωπίζει τις ανάγκες ολόκληρης της αλυσίδας του κλάδου των ακινήτων και όχι μόνο, αν λάβουμε υπόψη κάποιες ομοιότητες με τα πεδία finTech και legalTech. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του τομέα PropTech είναι να είναι εγκάρσια, ενώ παράλληλα φέρνει επίπεδα αποτελεσμάτων προστιθέμενης αξίας κατά μήκος της αλυσίδας: όσο νωρίτερα εφαρμόζετε το PropTech, τόσο υψηλότερα θα πρέπει να είναι τα αποτελέσματά σας.

'Αλλα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο και την έκθεση που ξεκινά από σήμερα είναι η αυξημένη ζήτηση για πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα, οι εκτιμήσεις των Ελλήνων για τις τιμές των ακινήτων, το παθητικό κτήριο, η νέα τάση του affordable living και η τεχνητή νοημοσύνη στο τομέα ανάπτυξης ακινήτων Real Estate.

Keywords
Αναζητήσεις
proptech-poios-o-rolos-tou-stin-proothisi-kai-exelixi-tis-agoras-akiniton-kai-kataskevon.htm
Τυχαία Θέματα