Σιάμισιης (Helleniq Energy): Αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ που ωριμάζουν το 2025

Στον κλάδο της Διύλισης ο όμιλος ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εφαρμογή του σχεδίου για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με έργα που συμβάλλουν στην ενεργειακή αυτονομία και εξοικονόμηση ενέργειας

Ισχυρές επιδόσεις μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να παρουσιάσει η Helleniq Energy και το 2024 θα εξελιχθεί σε μια ακόμη θετική χρονιά, σύμφωνα με τον διευθυνοντα σύμβουλο Ανδρέα Σιαμισιη ενώ τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να ολοκληρωθεί η αναχρηματοδότηση γραμμών ύψους 1 δις.

ευρώ που ωριμάζουν το 2025 με ελκυστικούς όρους, όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές. μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α' τριμήνου. Ταυτόχρονα η διοίκηση της Helleniq εξετάζει τις επιλογές αναφορικά με το ευρωομόλογο ύψους 600 εκατ. ευρώ που λήγει τον Οκτώβριο.

"Το 2024 ξεκίνησε με θετικό τρόπο, καθώς τα οικονομικά μας αποτελέσματα παραμένουν ισχυρά σημειώνοντας υψηλές πωλήσεις προϊόντων διύλισης (+8%) και κερδοφορία EBITDA 338 εκατ. ευρώ. Κινητήριος δύναμη, εκτός του περιβάλλοντος διύλισης, παραμένουν οι αυξημένες εξαγωγές, η καλή λειτουργία των διυλιστηρίων και η επέκταση σε δραστηριότητες του εξωτερικού. Στρατηγικά, προχωρούμε με την υλοποίηση του Vision 2025, το οποίο στοχεύει στην ενδυνάμωση των παραδοσιακών μας δραστηριοτήτων, στη δημιουργία ενός νέου σημαντικού πυλώνα σε ΑΠΕ, ενώ ταυτόχρονα επενδύει στη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του Ομίλου και στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού", ανέφερε ο κ. ο κ. Σιάμισιης.

Στον κλάδο της Διύλισης ο όμιλος ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εφαρμογή του σχεδίου για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με έργα που συμβάλλουν στην ενεργειακή αυτονομία και εξοικονόμηση ενέργειας. "Όσον αφορά στο επόμενο διάστημα, το Β' Τρίμηνο 2024 τα περιθώρια διύλισης, αν και χαμηλότερα σε σχέση με το Α' τρίμηνο του έτους, βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Η ζήτηση στην εσωτερική αγορά παραμένει ισχυρή, ιδιαίτερα για τα καύσιμα κίνησης, ενώ οι προοπτικές ενόψει και της τουριστικής περιόδου εμφανίζονται ιδιαίτερα θετικές", σημείωσε

Σε θέματα ΑΠΕ είμαστε πιο προσεκτικοί, καθώς τα προβλήματα διαθεσιμότητας ηλεκτρικού χώρου στα δίκτυα, αλλά και στις τεχνολογίες αποθήκευσης, εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα. Παρόλα αυτά, ωριμάζουμε το χαρτοφυλάκιό μας, το οποίο ανέρχεται σε 4,3 GW και προσβλέπουμε σε λειτουργία 1 GW στους επόμενους 18 μήνες, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλός.. Εκτίμησε πως μέχρι τέλος του έτους η εγκαταστημένη ισχύς των έργων ΑΠΕ θα ανέλθει σε 500-600MW.

Η διοίκηση της Helleniq Energy ρωτήθηκε από τους αναλυτές και για τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΠΑ Εμπορίας, διαπιστώνοντας πώς δεν υπήρχε ξεχωριστή αναφορά για τις επιδόσεις της επιχείρησης φυσικού αερίου στην οποία ο ενεργειακός όμιλος συμμετέχει με 35%.

«Υπάρχει αβεβαιότητα ως προς τις διαπραγματεύσεις της ΔΕΠΑ Εμπορίας με την Gazprom. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το περιεχόμενο των διαπραγματεύσων», είπε ο Ανδρέας Σιάμισιης για να καταλήξει: «Είναι ενσωματωμένα τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρείας σε αυτά του ομίλου. Είναι αρνητικά τα μεγέθη της και δεν θέλουμε να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες».

Keywords
Αναζητήσεις
siamisiis-helleniq-energy--anachrimatodotisi-daneion-ypsous-1-dis-evro-pou-orimazoun-to-2025.htm
Τυχαία Θέματα