Παρίσι: Ένοπλοι ληστές χτύπησαν το «κοσμηματοπωλείο των αστέρων»

Εγκληματολόγος της αστυνομίας επιθεωρεί την είσοδο του κοσμηματοπωλείου Harry Winston μετά από ληστεία στο Παρίσι, Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

Η γαλλική αστυνομία αναζητά τους ένοπλους ληστές που χτύπησαν λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου ένα πολυτελές κοσμηματοπωλείο σε έναν από τους πιο αριστοκρατικούς δρόμους του Παρισιού. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, στόχος τους ήταν η μπουτίκ Harry Winston, γνωστή και ως το «κοσμηματοπωλείο των αστέρων».

Η αστυνομία του Παρισιού δήλωσε ότι οι ένοπλοι ληστές

έφτασαν και διέφυγαν με μοτοσικλέτες, ρίχνοντας μάλιστα έναν πυροβολισμό έξω από το κατάστημα χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Βίντεο που μεταδόθηκε από το BFM-TV έδειξε άτομα ντυμένα στα μαύρα να απομακρύνονται με ταχύτητα με δύο μοτοσικλέτες.

Braquage chez Harry Winston à Paris !! pic.twitter.com/KmeATpcF7S

— Lpz99 (@Waznagi99) May 18, 2024

Οι τρεις ληστές, ένας εκ των οποίων ήταν οπλισμένος με μακρύ όπλο, ενδέχεται να απέσπασαν λεία πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με βάση προηγούμενες ληστείες στο ίδιο κοσμηματοπωλείο Harry Winston το 2007 και το 2008.

Η πολυτελής μπουτίκ είχε περικλειστεί ενώ οι αστυνομικοί ερευνητές μπαινόβγαιναν το απόγευμα του Σαββάτου. Το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού που επιβλέπει την έρευνα έδωσε ως τοποθεσία της ληστείας τη λεωφόρο Montaigne, όπου ο Harry Winston έχει το εκθαμβωτικό, κατά παραγγελία, κατάστημά του. Ωστόσο δεν επιβεβαίωσε ότι το κοσμηματοπωλείο ήταν ο στόχος.

Αστυνομικοί της σήμανσης επιθεωρούν την είσοδο του κοσμηματοπωλείου Harry Winston μετά από ληστεία στο Παρίσι, Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το πολυτελές κατάστημα πέφτει θύμα ληστείας. Οκτώ άτομα καταδικάστηκαν το 2015 σε σχέση με μια θεαματική ληστεία του 2008, κατά την οποία τρεις ένοπλοι έκλεψαν κοσμήματα αξίας περίπου 92 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή που βρίσκεται κοντά στην υπόθεση δήλωσε στο γαλλικό RFI ότι μπορεί να χρειαστούν «αρκετές ημέρες» μέχρι να γίνει γνωστή η ακριβής αξία των κλεμμένων κοσμημάτων.

Πηγή: Associated Press, RFI

Keywords
Τυχαία Θέματα