Το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ απονέμει διδακτορικό δίπλωμα στον γάτο Μαξ (βίντεο &εικόνες)

Ο Μαξ

Το πολιτειακό πανεπιστήμιο του Βερμόντ απένειμε το τιμητικό πτυχίο του «Διδάκτορα της γατο-τεχνίας» στον γάτοΜαξ, ένα πολυαγαπημένο αιλουροειδές της πανεπιστημιούπολης του, ενόψει της αποφοίτησης των φοιτητών του το Σάββατο.

Ο γάτος -με το πλήρες όνομα Mαξ Ντάου- έχει αποδειχθεί ικανός όχι απλά στον ύπνο και στο κυνήγι ποντικιών αλλά επιπλέον «αποτελεί ένα αξιολάτρευτο μέλος της οικογένειας (της πανεπιστημιούπολης_ εδώ και χρόνια», ανέφερε η σχολή στο Casleton του Βερμόντ, σε μια ανάρτηση στο Facebook,

όπου ανακοινώθηκε πρόσφατα η ασυνήθιστη απονομή του διδακτορικού πτυχίου.

Το δημοφιλές γατί ζει σε σπίτι με την ανθρώπινη οικογένειά του στο δρόμο που οδηγεί στην κύρια είσοδο της πανεπιστημιούπολης.

«Έτσι αποφάσισε να επισκεφτεί την πανεπιστημιούπολη και άρχισε να κάνει παρέα με τους φοιτητές που τον αγαπούν», δήλωσε την Πέμπτη η ιδιοκτήτρια του Ασλεϊ Ντάου.

Ο Μαξ κόβει βόλτες στην πανεπιστημιούπολη εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια και οι φοιτητές ενθουσιάζονται όταν τον συναντούν. Συχνά τον παίρνουν αγκαλιά και βγάζουν selfies μαζί του, ενώ του αρέσει ακόμη και να πηγαίνει σε ξεναγήσεις μαζί με υποψήφιους νέους φοιτητές που συναντιούνται σε ένα κτίριο απέναντι από το σπίτι της οικογένειας, είπε η «μαμά» του.

Nα σημειωθεί πάντως πως δεν είναι άπαντες το ίδιο ευχαριστημένοι με την παρουσία του Mαξ στο campus. Οι άγριες γάτες της γειτονιάς του επιτέθηκαν. Αλλά μόλις αυτό έγινε γνωστό, τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας προσπάθησαν να τον προστατεύσουν. Και σέβονται την παράκληση της Aσλεϊ, που περιέχονται στις πινακίδες που τοποθέτησε γύρω από το πανεπιστήμιο, να φέρνουν τον Μαξ στο σπίτι, του αν τυχόν τον δουν ποτέ έξω από το σπίτι, μετά τις 5μμ.

«Με ένα ηχηρό γουργουρητό έγκρισης από τη σχολή, το συμβούλιο των πρυτάνεων του ... Πανεπιστημίου του Βερμόντ ... απονέμει στον Mαξ Ντάου το διακεκριμένο δίπλωμα του διδάκτορα της γατο-τεχνίας, μαζί με εξτραδάκια catnip, τo προνόμια του ονυχοδρομίου και τις ευθύνες του κουτιού της άμμου που το συνοδεύουν. Συγχαρητήρια Δρ. Μαξ Ντάου!»

Ο Μαξ δεν θα παραστεί στην τελετή αποφοίτησης το Σάββατο, ωστόσο το πανεπιστήμιο σκοπεύει να παραδώσει το πτυχίο του στην ιδιοκτήτρια του αμέσως μετά.

Πηγή: Associated Press, Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα