Γιατί οι χρήστες iPhone αργούν να αγοράσουν νεότερο μοντέλο

Όλο και περισσότεροι χρήστες iPhone αργούν να αναβαθμίσουν σε νεότερα μοντέλα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg Intelligence. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία έδειξαν πώς οι καταναλωτές στις ΗΠΑ κρατούν περισσότερο την συσκευή τους, γεγονός που είναι πιθανό να επηρεάσει τις πωλήσεις στην περιοχή τους επόμενους 12 μήνες.

Μεταξύ άλλων, φάνηκε πώς οι καταναλωτές έχουν σαφή προτίμηση για τις συσκευές υψηλότερης τιμής με καλύτερα χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα στην κάμερα, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση εσόδων παρά τη στασιμότητα στις πωλήσεις συσκευών.

Τα στατιστικά

Οι μισοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα χρησιμοποιούν ένα από τα τρία τελευταία μοντέλα iPhone, σε σχέση με το 62% πριν από ένα χρόνο, γεγονός που υποδεικνύει έναν πιο αργό ρυθμό αναβάθμισης και μια επιμήκυνση του κύκλου ανανέωσης του προϊόντος.

Η τάση αυτή ενισχύεται από άλλη ερώτηση της έρευνας, όπου το ποσοστό των καταναλωτών που σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους μέσα στους επόμενους 12 μήνες μειώθηκε στο 46% τον Απρίλιο από 60% το φθινόπωρο του 2023.

Πληθωρισμός

Το Bloomberg Intelligence ανέφερε ότι η χρονική στιγμή των ερευνών, Απρίλιος 2024 και Σεπτέμβριος 2023, μπορεί να επηρέασε τις απαντήσεις καθώς η Apple ανακοινώνει τη νέα της συσκευή κάθε φθινόπωρο, δημιουργώντας μεγαλύτερο ενθουσιασμό τον Σεπτέμβριο.

Παρόλα αυτά είναι σαφές ότι οι καταναλωτές κρατάνε τις συσκευές τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λόγω του πληθωρισμού, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το 54% των ερωτηθέντων σκοπεύει να περιμένει τουλάχιστον 12 μήνες πριν προχωρήσει σε αναβάθμιση, από 40% τον Σεπτέμβριο. Τα στοιχεία δεν αλλάζουν ακόμη και όταν η έρευνα περιλαμβάνει όλους τους χρήστες smartphone, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με συσκευές Andorid.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το ποσοστό των ατόμων που αναβαθμίζουν κάθε δύο χρόνια έπεσε στο 23% τον Απρίλιο από 31% τον Σεπτέμβριο. Η ερεύνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ενδείξεις για τις πωλήσεις συσκευών δεν είναι θετικές για το σύνολο της βιομηχανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα