Χατζηδάκης: Έρχεται μείωση στα επιτόκια των ρυθμίσεων για χρέη στην εφορία

Mείωση στα επιτόκια των ρυθμίσεων των χρεών στην εφορία προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός μιλώντας στον Σκάι, δήλωσε ότι σε συνεννόηση με την ΑΑΔΕ θα εκδοθεί διάταξη σύμφωνα με την οποία τα επιτόκια των ρυθμίσεων των χρεών στην εφορία θα επιστρέψουν για 1 έτος στα περσινά επίπεδα.

Με αναδρομική ισχύ

από την 1η Απριλίου, οπότε είχε λήξει το "πάγωμα" επιτοκίων στις πάγιες ρυθμίσεις, θα γίνει η παρέμβαση του ΥΠΕΘΟ.
Χωρίς αυτήν τη διορθωτική κίνηση οι φορολογούμενοι θα έπρεπε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, λόγω της σύνδεσης του επιτοκίου των ρυθμίσεων, με αυτό της ΕΚΤ. Ήδη όσοι μπήκαν στην πλατφόρμα διαπίστωσαν τη διαφορά:

για τις 12 δόσεις της ρύθμισης έχει αυξηθεί στο 6,68% από 4,35% γia τις 24 δόσεις (για τακτικές οφειλές) ή 48 δόσεις (για έκτακτες οφειλές) βλέπουν το επιτόκιο να έχει εκτοξευτεί στο 8,18% από 5,87%.Ανασφάλιστα οχήματα

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Τα ανασφάλιστα οχήματα στην χώρα μας υπολογίζονται σε περίπου 500.000.

Το νέο σύστημα ελέγχων περιλαμβάνει ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τα ανασφάλιστα οχήματα, για όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και για εκείνα για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας τους, αλλά και ένα νέο πλαίσιο κυρώσεων για όλα τα παραπάνω.

Εξωδικαστικός μηχανισμός

Τέλος, ο κ Χατζηδάκης έκανε αναφορά και στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, τονίζοντας την σημασία των αλλαγών που προώθησε η κυβέρνηση, καθώς το α' τετράμηνο του 2024 υπήρξαν 25.000 αιτήσεις, αριθμός διπλάσιος των αντίστοιχων το ίδιο διάστημα πέρσι.

Σημείωσε μάλιστα, ότι η υποχρεωτικότητα για ρυθμίσεις στους ευάλωτους από την πλευρά των servicers και το χαμηλό επιτόκιο 3% έχουν προσελκύσει πολλούς δανειολήπτες

Ολες οι ειδήσεις

Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν μια μέρα μετά την επίσκεψη στην Αγκυρα -Επισκέφθηκε τη Θράκη, συνεχίζει φουλ περιοδείεςΓαλλία: Ανθρωποκυνηγητό για τη «Μύγα», τον δραπέτη από τη φονική ενέδρα στη Νορμανδία - Ποιος είναι ο Μοχάμεντ ΆμραΚαιρός: Προ των πυλών ο υποτροπικός αεροχείμαρρος -Έρχονται 35αρια και αφρικανική σκόνη

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα