Γέρακας: Ξέρεις πού βρίσκεται το άγνωστο φιόρδ της Ελλάδας; (Photos/Video)

Εσύ γνώριζες ότι υπάρχει φιόρδ στην Ελλάδα που βρίσκεται στην Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα λίγο έξω από τη Μονεμβασιά; Όποιος έχει επισκεφτεί τη Λακωνία έστω και μία φορά ξέρει σε τι αναφερόμαστε.

Ο Γέρακας είναι ένα πολύ μικρό και όμορφο παραθαλάσσιο χωριό το οποίο αποτελεί το ένα και μοναδικό φιόρδ της Ελλάδας, καθώς μπορεί η Νορβηγία να φημίζεται για τα φιόρδ της, αλλά όπως αποδεικνύεται και η Πελοπόννησος έχει τη δική της

ομορφιά.

Ο Γέρακας είναι χτισμένος στις ανατολικές ακτές του νομού Λακωνίας και σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την Μονεμβασιά. Πρόκειται για έναν όμορφο οικισμό, ιδανικό για καλοκαιρινές αλλά και φθινοπωρινές αποδράσεις.

Το «νορβηγικό» σκηνικό εμπλουτίζεται με μία νησιώτικη αίσθηση που δημιουργούν τα ασβεστωμένα σπίτια με τα γαλάζια παράθυρα και τα κόκκινα κεραμίδια.

Εκεί θα απολαύσεις γαλήνη και αυθεντική ομορφιά. Ίσως να σου θυμίζει και εν μέρει κάποιο νησί του Αιγαίου.

Το χωριό αποτελείται από τρεις οικισμούς, το Λιμάνι, το Γέρακα και τον Αη Γιάννη, ενώ αποτέλεσε ναυτικό σταθμό των Βυζαντιντών για την αντιμετώπιση των Σαρακηνών. Επίσης, λειτούργησε και ως αγκυροβόλιο των Σπετσιωτών και Υδραίων εμπόρων.

Πώς θα πάτε

Από το κέντρο της Αθήνας και μέσω του αυτοκινητοδρόμου Αθήνα- Σπάρτη για το λιμάνι του Γέρακα θα χρειαστείτε κάτι παραπάνω από 4 ώρες. Από τη Μονεμβασία απέχει 22 χιλιόμετρα και περίπου 30 λεπτά οδήγησης.

Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη και σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψεις να κάνεις μια εκδρομή προς τη Μονεμβασιά.

Διαβάστε επίσης:

Διόνυσος: Ο οικισμός-«φάντασμα» στη Σητεία με τη «σκοτεινή» ιστορία (Videos)

ΒΙΟ.ΜΕ.: Πώς ένα εργοστάσιο κατάφερε να λειτουργεί χωρίς αφεντικά

Eurovision: Οι 5 εμφανίσεις της Ελλάδας που πήγαν… άπατες (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γέρακας, Ξέρεις, Ελλάδας PhotosVideo,gerakas, xereis, elladas PhotosVideo