Άρης – ΠΑΟΚ: Οι απειλές που έφεραν τη σύλληψη οπαδού και το «τσαλαπατήστε τους» σε οπαδική ιστοσελίδα

13:24 19/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Ισχυρά μέτρα και απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών και πορειών σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει το ειδικό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για το ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και η αστυνομία δεν θέλει να δει την κατάσταση να ξεφεύγει, μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων, παίρνοντας

αυστηρά μέτρα.

Παράλληλα, ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media από οπαδό του Άρη, που φέρεται να είναι και μέλος του Ερασιτέχνη, έφερε το Σάββατο (18.05.2024) τη σύλληψή του, για “παρότρυνση σε πρόκληση επεισοδίων” και υποκίνηση βίας.

Στο βίντεο αυτό, διακρίνεται ένας άντρας να αναφέρει μεταξύ άλλων πως όποιος οπαδός βρεθεί στο “Κλ. Βικελίδης” στο ματς με τον ΠΑΟΚ και δεν έχει τη συμπεριφορά που θεωρεί ο ίδιος σωστή, “και στου βοδιού το κέρατο να κρυφτεί, θα τον βρούμε. Και δεν θα περάσει καθόλου καλά.”.

“Υ.Γ: Τσαλαπατήστε τους”

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο ερευνών που διενεργούνται ενόψει του Άρης – ΠΑΟΚ, και για το ίδιο αδίκημα -όπως και για υποκίνηση -μέσω του διαδικτύου σε πράξεις βίας- σχηματίζεται δικογραφία με αφορμή ανάρτηση ιστοσελίδας που πρόσκειται στον ΠΑΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανάρτηση: “Όλοι την Κυριακή στις 15:30 το μεσημέρι στην Καμάρα για μια πορεία που θα μείνει στην ιστορία. Το ασπρόμαυρο τσουνάμι θα κατευθυνθεί με τα πόδια(μπορούν εννοείται να έρθουν με οχήματα άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ή με μικρά παιδιά) προς το Makedonia Palace .

Προκειμένου να μας ακούσουν οι παίκτες μας και να μας νιώσουν δίπλα τους…. Θα καταλήξουμε όλοι μαζί στην Τούμπα όπου θα παρακολουθήσουμε τον αγώνα σε γιγαντοοθόνη. Εμείς είμαστε ο Βορράς και την Κυριακή η πόλη του Π.Α.Ο.Κ γιορτάζει. Δεν πρέπει να λείπει κανένας απ’ αυτή τη γιορτή γιατί θα τη θυμόμαστε για πάντα.

Υ.Γ: Τσαλαπατήστε τους

Μετά τιμής,

Σύνδεσμοι φίλων Π.Α.Ο.Κ.”

Σε επιφυλακή οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη

Από το πρωί της Κυριακής έχει σημάνει “συναγερμός” στη Θεσσαλονίκη, μετά τη νέα ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ ότι επιμένουν σε συγκέντρωση στη Καμάρα παρά την απαγόρευση που ισχύει.

Στην πόλη, οι δυνάμεις της αστυνομίας με ενστόλους και αστυνομικούς με πολιτικά βρίσκονται διάσπαρτοί στο κέντρο, στη παραλία κοντά στο Μακεδονία Παλλάς αλλά και σε τουλάχιστον δυο περιμέτρους γύρω από το γήπεδο του Άρη.

Δυνάμεις των ΜΑΤ και άλλων μονάδων έχουν αναπτυχθεί και όσο πλησιάζει η ώρα του αγώνα τόσο θα σφίγγει ο κλοιός.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι ενισχυμένες, ενώ επιστρατεύονται μεταξύ άλλων ομάδες δικυκλιστών, ΟΠΚΕ, στους δρόμους θα βρίσκεται η «αύρα», το όχημα εκτόξευσης νερού, ενώ drones θα επιτηρούν από αέρος διάφορα σημεία, όπου θα βρίσκονται οπαδοί και των δύο ομάδων.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και κάθε είδους πιθανών πορειών από την 08:00 ώρα της 19/05/2024 έως την 20:00 ώρα της 19/05/2024 στις κάτωθι περιοχές:

-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αγνώστου Στρατιώτου-Αγ.Δημητρίου – Μακεδονικής Αμύνης – Ολύμπου – Ελ. Βενιζέλου – Λ. Νίκης – Καρόλου Ντηλ-Καστριτσίου – Μητρ. Γενναδίου – Φιλίππου – Αγνώστου Στρατιώτου

-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αρμενοπούλου-Νικ. Σκλάβου – Ιασωνίδου- Εγνατία-Παλαιών Πατρών Γερμανού- Τσιμισκή – Κούσκουρα – Βογατσικού – Λ.Νίκης-30ης Οκτωβρίου-Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου-Μ. Μπότσαρη-Αλ. Παπαναστασίου-Λ. Κων. Καραμανλή-Εγνατία-Εθνικής Αμύνης-Αρμενοπούλου,

-Στην πλατεία-μνημείο Λ. Πύργου και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης-30ης Οκτωβρίου – Μ. Αλεξάνδρου και

-Σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου έως το σημείο που η Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Μ. Μπότσαρη (άρθρο 7 Ν.4703/2020 & άρθρο 8 π.δ/τος 73/2020), καθώς, δεδομένων των παραγόντων και των λοιπών περιστάσεων που συνθέτουν τη συγκεκριμένη περίπτωση, από την πραγματοποίηση συνάθροισης-πορείας α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές». απαγορεύοντας συγκεντρώσεις οπαδών και πορείες προς το κέντρο της πόλης, κάτι που δεν βρίσκει “υπάκουους” τους φίλους του ΠΑΟΚ (με ανακοινώσεις τους έχουν τονίσει πως έχουν σκοπό να “ντοπάρουν” ψυχολογικά τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου).

Στόχος της αστυνομίας είναι να μην υπάρξει ενδεχόμενο, οι οπαδοί των δυο ομάδων να συναντηθούν. Το σχέδιο περιλαμβάνει ενισχυμένες διμοιρίες ΜΑΤ από όλους τους νομούς της Β. Ελλάδας, ΟΠΚΕ, Ομάδες δικυκλιστών.

To άρθρο Άρης – ΠΑΟΚ: Οι απειλές που έφεραν τη σύλληψη οπαδού και το «τσαλαπατήστε τους» σε οπαδική ιστοσελίδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άρης – ΠΑΟΚ,aris – paok