Αμετακίνητο το κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης και ζέστης – Πότε θα υποχωρήσει το φαινόμενο

15:18 19/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Δε λέει να υποχωρήσει η αφρικανική σκόνη που έχει καλύψει το σύνολο του ελλαδικού ουρανού, η οποία θα συνεχίσει να μας απασχολεί και την ερχόμενη εβδομάδα, τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη όπως μας ενημερώνει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, σε σημερινή (19.05.2024) πρόγνωσή του, σημειώνει πως αύριο Δευτέρα αναμένεται αφρικανική σκόνη σε υψηλές συγκεντρώσεις, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Τη Δευτέρα αναμένονται και αραιές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της επικράτειας ενώ στις υπόλοιπες ανατολικές, ηπειρωτικές περιοχές

και στις υπόλοιπες ανατολικές περιοχές αλλά και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου θα υπάρξει ηλιοφάνεια με  μεγαλύτερα ανοίγματα στον ουρανό.

Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες μπορεί να δώσουν μπόρες ή καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 28 στα βόρεια, στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα θα κυμαίνεται μεταξύ 32-35 βαθμών Κελσίου και στους 30-32 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν παντού βοριάδες έως 4-6 μποφόρ στο Ιόνιο και 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 19-32 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες 3-4 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες και θερμοκρασία 17-26 βαθμοί Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη θα συνεχίζει να υπάρχει σκόνη από την Αφρική σε αυξημένες συγκεντρώσεις στα κεντρικά και νότια της χώρας ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι καλύτερος με εξαίρεση λίγες τοπικές μπόρες.

Την Τετάρτη θα ξεκινήσει να υποχωρεί η σκόνη από την Αφρική ενώ θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές τη βόρεια Ελλάδα. .

To άρθρο Αμετακίνητο το κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης και ζέστης – Πότε θα υποχωρήσει το φαινόμενο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αμετακίνητο, – Πότε,ametakinito, – pote