Morgan Midsummer: Δια χειρός Pininfarina για 50 τυχερούς

13:02 19/5/2024 - Πηγή: Caroto
Το Midsummer, μια συνεργασία μεταξύ της Morgan και της Pininfarina, ενσαρκώνει την απόλαυση της open air οδήγησης με κινητήρα BMW. Με χειροποίητο αλουμινένιο αμάξωμα και άφθονο ξύλο στο εσωτερικό.

Το Midsummer, το οποίο βασίζεται στο Morgan Plus Six, θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 50 μονάδων, όπου όλες έχουν ήδη πουληθεί. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο παραγωγής

που φέρει το σήμα Pininfarina Fuoriserie, υποδηλώνοντας μελλοντικά έργα συνεργασίας της ιταλικής σχεδιαστικής εταιρείας με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Η Morgan είναι μια πολύ ιδιαίτερη επιλογή για αυτή την εναρκτήρια συνεργασία, δεδομένης της μακροχρόνιας παράδοσής της στην κατασκευή ειδικών αμαξωμάτων με εκτενή χρήση ξύλου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το αμάξωμα ξεχωρίζει από τα βασικά στοιχεία της μελλοντικής σχεδιαστικής γλώσσας της Morgan, αναμεμειγμένα με το στυλ και την καθαρότητα της Pininfarina.

Το Midsummer αναγνωρίζεται άμεσα ως Morgan, χάρη στους στρογγυλούς προβολείς, το μακρύ καπό και τους ρετρό προφυλακτήρες. Το αμάξωμα αποτελείται από χειροποίητα αλουμινένια πάνελ, καθένα από τα οποία απαιτεί περισσότερες από 250 ώρες για να δημιουργηθεί.

Το εκτεθειμένο εσωτερικό του διθέσιου καλύπτεται με περισσότερες από 400 στρώσεις βιώσιμου teak (ξύλο από τροπικό δέντρο), που είναι συγκολλημένες μαζί.

Τα καθίσματα και οι επενδύσεις των θυρών είναι ντυμένα με δέρμα, ενώ οι αναλογικοί δείκτες έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για το Midsummer. Τέλος, τα μικρά χαμηλά «παρμπρίζ» προσφέρουν μια ανοιχτή εμπειρία οδήγησης.

Το αμάξωμα βασίζεται στην πλατφόρμα αλουμινίου CX της Morgan, που μοιράζεται με το υπάρχον Plus Six. Κάτω από το μακρύ καπό βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος εξακύλινδρος κινητήρας της BMW (με περίπου 340 άλογα), ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων.

Το Midsummer εφοδιάζεται με  19 ιντσών τροχούς και διαθέτει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Nitron. Η Morgan αναφέρει ένα ξηρό (δίχως τα υγρά) βάρος 1.000 κιλών.

Κάθε μία από τις 50 μονάδες του Midsummer κοστίζει περίπου 230.000 ευρώ, ανάλογα με τις επιλογές εξατομίκευσης.

Η δημόσια εμφάνιση του Midsummer θα πραγματοποιηθεί στο Goodwood Festival of Speed τον ερχόμενο Ιούλιο. Η παραγωγή θα ξεκινήσει αργότερα φέτος και θα ολοκληρωθεί το 2025, συμπίπτοντας με την 115η επέτειο της Morgan.

morgan-midsummer-by-pininfarina-16

morgan-midsummer-by-pininfarina-15

morgan-midsummer-by-pininfarina-14

morgan-midsummer-by-pininfarina-13

morgan-midsummer-by-pininfarina-12

morgan-midsummer-by-pininfarina-11

morgan-midsummer-by-pininfarina-10

morgan-midsummer-by-pininfarina-9

morgan-midsummer-by-pininfarina-8

morgan-midsummer-by-pininfarina-7

morgan-midsummer-by-pininfarina-6

morgan-midsummer-by-pininfarina-5

morgan-midsummer-by-pininfarina-2

morgan-midsummer-by-pininfarina-1

morgan-midsummer-by-pininfarina

The post Morgan Midsummer: Δια χειρός Pininfarina για 50 τυχερούς appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα