«Προσωπικό στοίχημα του πρωθυπουργού ο ΒΟΑΚ» τονίζει ο Ταχιάος

12:01 19/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Yποδομές, Νίκος Ταχιάος, επισκέφθηκε τις Περιφέρειες Χανίων και Ρεθύμνου δήλωσε ότι η νέα χάραξη του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επισήμανε ότι καθώς αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) είναι αναγκαία η συζήτηση με τους Δήμους Ηρακλείου και Μαλεβιζίου και δήλωσε αισιόδοξος για το ότι θα βρεθεί

μια τεχνική λύση, αποδεκτή από όλους. «Πρέπει να τρέξουμε για τον ΒΟΑΚ. Το έργο είναι προσωπικό στοίχημα του Πρωθυπουργού, ο οποίος έχει εξασφαλίσει για αυτό μια πολύ σημαντική χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που αγγίζει περίπου τα 570 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ταχιάος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κρήτη, ο υφυπουργός επισκέφθηκε το Αμάρι Ρεθύμνου και παρουσίασε στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού, αλλά και σε κατοίκους της περιοχής, την μελέτη κατασκευής του φράγματος στον Πλατύ ποταμό.

Εξέφρασε την κατανόησή του για τις ανησυχίες των κατοίκων, που θα επηρεαστούν από την κατασκευή του φράγματος και υποστήριξε ότι με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, εργάζονται ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αποκατάστασή τους. Τόνισε, πως το φράγμα είναι έργο πρώτης προτεραιότητας για την Κυβέρνηση για το οποίο δεσμεύονται πολύ υψηλοί πόροι και το οποίο θα συμβάλλει στην συνολική ανάπτυξη του τόπου, που απειλείται με ερημοποίηση.

Ο Νίκος Ταχιάος συμφώνησε πως η κατασκευή του δρόμου που θα συνδέει το Αμάρι με την Κοιλάδα της Μεσαράς, του οποίου η μελέτη θα ολοκληρωθεί μέσω της σύμβασης κατασκευής του φράγματος, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και πως θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κρήτης για να διασφαλιστούν οι σχετικοί πόροι, ενώ ανέφερε ότι «ο στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχει ξεκινήσει διαγωνιστική διαδικασία».

Keywords
Αναζητήσεις
prosopiko-stoichima-tou-prothypourgou-o-voak-tonizei-o-tachiaos.htm
Τυχαία Θέματα