Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε εκπνέει η προθεσμία χρήσης των επιταγών

16:31 6/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορούν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης για το έτος 2023 να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν κατάλυμα από το μητρώο παρόχων, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ.

Η υποβολή αιτήσεων για τον νέο κύκλο του προγράμματος, που αφορά την περίοδο 2024-2025, αναμένεται να ξεκινήσει εντός των προσεχών εβδομάδων. Μάλιστα, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, είχε σημειώσει πως

φέτος ο κοινωνικός τουρισμός θα έχει αυξημένο προϋπολογισμό.

Τον περασμένο Απρίλιο ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές με δημοφιλέστερους προορισμούς το Νότιο Τομέα Αθηνών, την Εύβοια και τα Ιωάννινα.

Ο κοινωνικός τουρισμός επιδοτεί έως έξι διανυκτερεύσεις ανάλογα με το κατάλυμα, οι δικαιούχοι καταβάλλουν μικρή συμμετοχή. Μηδενική είναι η συμμετοχή τους και έως δέκα διανυκτερεύσεις για διακοπές σε Λέρο, Λέσβο, Χίο και Κω, ενώ έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις επιδοτεί σε όσους επιλέξουν για διακοπές καταλύματα σε Ρόδο, Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Σάμο.

Υπενθυμίζεται ότι επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Έτσι οι δικαιούχοι του προγράμματος καταβάλλουν συμμετοχή 25%, ενώ οι πολύτεκνοι 20%, ενώ μηδενική είναι η συμμετοχή για τα άτομα με αναπηρία.

Keywords
Αναζητήσεις
koinonikos-tourismos-pote-ekpneei-i-prothesmia-chrisis-ton-epitagon.htm
Τυχαία Θέματα