Αναζήτηση εργασίας: Γίνεται να βρω δουλειά στις διακοπές χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό μου;

20:41 3/8/2022 - Πηγή: iPop

Αν είσαι στις διακοπές σου και ψάχνεις τρόπους και κείμενα για το «πώς να βρω άλλη δουλειά» σου έχω μαζέψει τα τιπς που ίσως σε βοηθήσουν σε αυτό. Δεν θα κάτσουμε να αναλύσουμε ούτε το γιατί και το πώς θες να φύγεις, έχεις τους λόγους σου, είναι τα χρήματα, είναι ότι δεν είσαι αποδέκτης σεβασμού και δεν εκτιμάται η δουλειά σου, είναι ότι νιώθεις να βαλτώνεις κάθε μέρα και πιο βαθιά κάνοντας την ίδια δουλειά για πολλά χρόνια δίχως να εξελίσσεσαι πια ως επαγγελματίας αλλά και ως προσωπικότητα. Εύλογα τα επιχειρήματά σου και αυτή η περίοδος

που οι περισσότεροι είναι διακοπές συχνά φέρνει πολλές ευκαιρίες καριέρας. Στη φάση των διακοπών πολλοί άνθρωποι αποφασίσουν να τα παρατήσουν όλα και να πάνε σε άλλο εργασιακό περιβάλλον.

Πώς να βρω άλλη δουλειά

Το θέμα μας δεν είναι να βρεις μια δουλειά για να φύγεις όπως όπως από αυτή που είσαι σήμερα. Καλό είναι να μην διαλέξεις κάνοντας σπασμωδικές κινήσεις, γιατί σ’ ένα χρόνο που θα έχει περάσει ο μήνας του μέλιτος θα ψάχνεις πάλι από την αρχή.

Φτιάξε έναν λογαριασμό στο LinkedIn. Είναι μεν social media αλλά καμία σχέση με το Facebook, Instagram. Χρειάζεται να είσαι ακριβής, να είσαι και να φαίνεσαι επαγγελματίας. Επαγγελματική φωτογραφία και όχι εκείνη από τις διακοπές με το μαγιό ή από τα μπουζούκια. Επιπλέον με ειλικρίνεια παραθέτεις όλα τα δεδομένα για σπουδές, επιμορφώσεις, γνώσεις επαγγελματικές. Το θετικό με το συγκεκριμένο μέσο είναι ότι μπορείς να δεις ποιος είδε το προφίλ σου. Τέλος μπορείς να το βάλεις να είναι ανοιχτό το προφίλ σου για recruiters έτσι ώστε να σε καλέσουν αν βρουν κάποια εργασία που ταιριάζει στα προσόντα σου. Κάνε επικοινωνία με recruiters μέσα από την πλατφόρμα. Αν θες πιο άμεσα αποτελέσματα, μπορείς να ζητήσεις να σε αναλάβει κάποιος ώστε να σου βρει ακριβώς πάνω στο αντικείμενο που θες και να πληρωθεί φυσικά.Βρες δουλειά στο TikTok, τις τελευταίες μέρες μου πετάει ο αλγόριθμος ανθρώπους που είτε ζητάνε δουλειά μέσω της πλατφόρμας είτε δίνουν συμβουλές για την εύρεση εργασίας. Οι Tiktokers που έχουν πιάσει το πώς λειτουργεί η πλατφόρμα και βγάζουν ήδη χρήματα από εκεί, ζητούν προσωπικό! Ναι δεν είναι μόνο χάσιμο χρόνου και άσκοπο σκρολάρισμα τα social. Οι αγγελίες είναι σαφέστατες με όλα τα δεδομένα, από μισθό μέχρι προσόντα και τι ζητάει ο καθένας. Να είσαι γενικά ευέλικτος. Αν αυτή τη στιγμή είσαι νέος, ελεύθερος, δεν έχεις υποχρεώσεις μπορείς να ανοίξεις το εύρος το επαγγελματικό σου και να αναζητήσεις δουλειά ακόμα και σε άλλη πόλη μέ ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή σου. Μπορείς να εκμεταλλευτείς όλα αυτά που έμαθες και να κάνεις μια δική σου δουλειά, μπορείς να κάνεις brainstorming από ιδέες που υπάρχουν ήδη στο εξωτερικό αλλά ακόμα δεν έχει φέρει κανείς εδώ.Pexels

Άσε στην άκρη τα βιογραφικά και τις συνεντεύξεις και δούλεψε σ’ αυτό που είναι ο εγγυημένος τρόπος να σε πάρουν στη δουλειά

Ξέχνα τα παλιά

Αγγελίες σε εφημερίδες, σε site εύρεσης εργασίας στο Internet, σε απαρχαιωμένα μέσα. Όλα αυτά έχουν σχεδόν πεθάνει στην αγορά εργασίας, εκτός αν βρεθεί κάτι κατά τύχη. Υπάρχουν εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, social media, επικοινωνία, ευελιξία. Στο facebook, προχθές είδα στα διάφορα γκρουπάκια που ζητούν επαγγελματίες για να λύσει ο καθένας το πρόβλημά του. Κάθε περιοχή θα έχει πάντα κάποιον που θα αναζητά, τεχνίτη ή κάποιον που προσφέρει μια υπηρεσία. Έχε ανοιχτές τις κεραίες σου και δικτυώσου.

Υπάρχουν άνθρωποι που προωθούν τη δουλειά τους με τον πιο απίστευτο τρόπο. Έχει μια κοπέλα μαγαζί με μπογιές και είδη για μαστορέματα. Χωρίς να έχει δείξει ποτέ το μαγαζί αυτό, φτιάχνει στο Tik Tok λογαριασμό και κάνει ανακαίνιση στο σπίτι της. Βάφει τοίχους, αλλάζει χρώματα στις πόρτες, αλλάζει εντελώς το μπάνιο της μόνη της! Δεν έδειξε ποτέ το μαγαζί της και όμως μετά από κάποια video είπε ότι έχει μαγαζί. Αυτό είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να πουλήσεις χωρίς να πουλάς.

Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα. Γενικά χρειάζεται εξωστρέφεια, σε ό,τι και αν θες να κάνεις στον επαγγελματικό τομέα.

Καθένας μας είναι διαφορετικός, δεν είναι δύσκολο να αλλάξεις δουλειά ακόμα και εργασιακό κλάδο. Το βασικό που χρειάζεται είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς και μετά να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος στο αντικείμενό σου. Αν είσαι τόσο καλός κανείς δεν μπορεί να σε αφήσει να φύγεις.

Είμαι 40 και θέλω να φύγω από τη δουλειά: Όλα τα τιπς που χρειάζεσαι για να το κάνεις σωστά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αναζήτηση εργασίας: Γίνεται να βρω δουλειά στις διακοπές χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό μου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναζήτηση, Γίνεται,anazitisi, ginetai