Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή με την οποία θα απογειώσεις το καλαμάρι

15:33 3/8/2022 - Πηγή: iPop

Το καλοκαίρι, πέρα από τον ήλιο και την θάλασσα, θέλουμε να απολαμβάνουμε και το φαγητό μας σε ένα παραλιακό ταβερνάκι με νόστιμους ψαρομεζέδες. Το πιο δημοφιλές πιάτο του καλοκαιριού είναι το καλαμάρι τηγανιτό. Επειδή όμως αυτό το θεσπέσιο υλικό μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, πέραν του κλασσικού, θα σου παρουσιάσουμε μια πολύ φρέσκια συνταγή για το πιο λαχταριστό ριζότο καλαμαριού με φρέσκα μυρωδικά που θα γλείφεις και τα δάχτυλα σου.

Το μυστικό για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα ψητά καλαμαράκια

Τα
υλικά που θα χρειαστείς για το ριζότο καλαμαριού3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο1 βολβός μάραθο, ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες ½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας 200 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο 150 ml λευκό κρασί 1,2 λίτρο ζωμός ψαριού ή κοτόπουλου 150 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση 150 γραμμάρια μύδια 1 καθαρισμένο καλαμάρι, κομμένο σε ροδέλες 150 γραμμάρια γαρίδες ωμές αποφλοιωμένες, 75 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη στο ψιλόΛίγο βούτυροΧυμό από 1 λεμόνιΜια μικρή χούφτα πλατύφυλλο μαϊντανό

Εύκολο ριζότο με 6 υλικά που έχεις στο σπίτι

Τρόπος εκτέλεσηςΖεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μάραθο και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο μάραθος και να αρχίσει να καραμελώνει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τους σπόρους μάραθου και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό, στη συνέχεια ανακατεύουμε με τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να αλειφτούν όλοι οι κόκκοι του ρυζιού με λάδι και να αρχίσουν να τσιγαρίζονται ελαφρά. Ρίχνουμε μέσα το κρασί και σβήνουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί ελαφρώς.Βάζουμε τον ζωμό σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε μέχρι να σιγοβράσει λίγο. Προσθέτουμε με μια κουτάλα τον ζεστό ζωμό στο ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτοντας κι άλλο μόλις απορροφηθεί η προηγούμενη ποσότητα ζωμού. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια δοκιμάζουμε το ρύζι. Θα πρέπει να είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα μύδια, τα καλαμάρια και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και οι γαρίδες να γίνουν ροζ, προσθέτοντας κι άλλο ζωμό.Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, το βούτυρο και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν.Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί το ριζότο κλείνοντας το με ένα καπάκι για λίγα λεπτά, μετά ρίχνουμε με κουτάλι σε ρηχά μπολ, σκορπίζοντας από πάνω τον μαϊντανό και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.Καλή σας απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή με την οποία θα απογειώσεις το καλαμάρι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα