Σφιόντεκ: Για το σπάνιο Triple-Crown στο Roland Garros (vids)

Η Ίγκα Σφιόντεκ πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο αγαπημένο της Παρίσι κατακτώντας τα δύο συνεχόμενα και σημαντικότερα τουρνουά προετοιμασίας για το Roland Garros, σε Μαδρίτη και Ρώμη.

Παίζοντας το καλύτερό της τένις στον τελικό του Internazionali BNL d’Italia το απόγευμα του Σαββάτου, η 22χρονη Πολωνή επικράτησε ξανά της βασικού της αντιπάλου στο tour, Αρίνα Σαμπαλένκα και βρίσκεται 7 νίκες μακριά από ένα σπάνιο Triple-Crown σε Μαδρίτη-Ρώμη-Παρίσι.

Μόνο

η Βασίλισσα Σερίνα Γουίλιαμς έχει καταφέρει αυτό το επίτευγμα, πριν 11 χρόνια (2013) και η Σφιόντεκ δείχνει ικανή να το επαναλάβει, όντας η κορυφαία τενίστρια με διαφορά στις χωμάτινες επιφάνειες τα τελευταία 3-4 χρόνια.

Άλλωστε, η Σφιόντεκ έχει ήδη τρία Roland Garros στην τροπαιοθήκη της τα τελευταία τέσσερα χρόνια (2020, 2022, 2023) και η τωρινή της φόρμα την τοποθετούν στην κορυφή της λίστας με τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο και το 2024.

Η ίδια, δεν φαίνεται να συμμερίζεται τον τίτλο του φαβορί και ξέρει καλά πως τα φαβορί φαίνονται μέσα στο γήπεδο.

“Είμαι το Νο1 του κόσμου, οπότε είμαι το φαβορί σε κάθε τουρνουά που παίζω, βάση των rankings. Αλλά δεν παίζει τένις η βαθμολογία. Θα κάνω τα πάντα για να το καταφέρω, βήμα-βήμα και θα δούμε πως θα πάει” είπε η Πολωνή η οποία στο τέλος του μήνα θα κλείσει τα 23 της χρόνια.

Αυτός ήταν ο 4ος WTA 1000 τίτλος της Σφιόντεκ μέσα στη χρονιά, μετά την Ντόχα, το Indian Wells και τη Μαδρίτη με το Νο1 του κόσμου να φτάνει τους 21 στην καριέρα της, σε 25 τελικούς που έχει αγωνιστεί.

Παράλληλα, η Σφιόντεκ ισχυροποιεί τη θέση της στην κορυφή της WTA Rankings, πηγαίνοντας στο Παρίσι με μια διαφορά 3,500 πόντων από τη 2η Σαμπαλένκα, έχοντας βέβαια να υπερασπιστεί 2000 βαθμούς στο Γαλλικό Όπεν.

2024 Champion's got a message for you #IBI24 | @WTA | @iga_swiatek pic.twitter.com/I7B6zCO5ki

— Internazionali BNL d'Italia (@InteBNLdItalia) May 18, 2024

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES

The post Σφιόντεκ: Για το σπάνιο Triple-Crown στο Roland Garros (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα