Βίντεο – ντοκουμέντο από το ελικόπτερο όπου επέβαινε ο ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί πριν το «ατύχημα»

18:32 19/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Βίντεο με πλάνα από το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί και πραγματοποίησε «ανώμαλη προσγείωση» στην ιρανική επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, ανέβηκε στα social media

Στο βίντεο που ανάρτησε στο X (πρώην Twitter) o Jason M. Brodsky, διευθυντής πολιτικής της οργάνωσης United against Nuclear Iran (UANI), δείχνει πλάνα πριν από την «ανώμαλη

προσγείωση».

«Μπορείτε να δείτε τον Mohammed Ali Ale-Hashem, τον εκπρόσωπο του Khamenei στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν και τον υπουργό Εξωτερικών του IRI Hossein Amir-Abdollahian στο σκάφος», γράφει.

Footage of #Iran‘s regime’s president’s helicopter before the “hard landing.” You can see Mohammed Ali Ale-Hashem, Khamenei’s representative in East Azerbaijan Province and IRI’s Foreign Minister Hossein Amir-Abdollahian on board. pic.twitter.com/gg7dRNMT1Y

Jason Brodsky (@JasonMBrodsky) May 19, 2024

Οι έρευνες συναντούν πολλές δυσκολίες λόγω των «δυσμενών καιρικών συνθηκών», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αχμέντ Βαχίντι στην κρατική τηλεόραση.

«Μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να φθάσουμε την περιοχή», πρόσθεσε, καθώς το σημείο βρίσκεται στο δάσος Ντιζμάρ, κοντά στην πόλη Βαρζαγκάν.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν πολλά μέλη της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου να περπατούν μέσα σε πυκνή ομίχλη.

The footage shows the area where the president’s helicopter crashed pic.twitter.com/h78E9ta8LH

— IRNA News Agency (@IrnaEnglish) May 19, 2024

Μετέδωσε επίσης πλάνα με πιστούς που προσεύχονται για την υγεία του προέδρου σε τεμένη της ιερής πόλης Μασχάντ (βορειοανατολικά).

Ο υπουργός Εσωτερικών δεν επιβεβαίωσε αν ο 63χρονος πρόεδρος Ραϊσί επέβαινε στο ελικόπτερο, που αποτελούσε μέρος μιας συνοδείας τριών ελικοπτέρων που μετέφερε την προεδρική αντιπροσωπεία.

Δύο από αυτά προσγειώθηκαν χωρίς προβλήματα στην Ταμπρίζ, τη μεγάλη πόλη του βορειοδυτικού Ιράν, αλλά όχι και εκείνο στο οποίο επέβαινε ο Ραϊσί.


Rescue teams are searching the missing Iranian President helicopter but still no sign#Iran pic.twitter.com/6D5Zv2KMvN

— Saif Ullah Khan AFridi (@SaifKhOfficial) May 19, 2024

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε πως ο υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, ήταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, όπως και ο κυβερνήτης της επαρχίας και ο κύριος ιμάμης της περιοχής.

Collective prayer for the health of the president of Iran in the shrine of Hazrat Masomah#Iran

pic.twitter.com/RFO2U1iWIb

— Saif Ullah Khan AFridi (@SaifKhOfficial) May 19, 2024

Το πρακτορείο πρόσθεσε πως «τουλάχιστον 20 συνεργεία διάσωσης με πλήρη εξοπλισμό, κυρίως drones και σκυλιά διάσωσης» «έχουν σταλεί στο σημείο».

ابھی تک پر امید ہیں لیکن حادثہ کی جگہ سے آنیوالی اطلاعات تشویشناک ہیں، ایرانی حکام کی رائٹرز سے گفتگو، حکام کے مطابق،خراب موسم کے باعث امدادی ٹیموں کو صدر تک پہنچنے میں مشکلات کا سامنا ہے۔۔۔!!!#Iran pic.twitter.com/yLCJkjkuUQ

— Mughees Ali (@mugheesali81) May 19, 2024

Ο αντιπρόεδρος, Μοχαμάντ Μοκμπέρ, αναχώρησε από την Τεχεράνη προς το τέλος του απογεύματος για την Ταμπρίζ συνοδεία πολλών υπουργών, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

To άρθρο Βίντεο – ντοκουμέντο από το ελικόπτερο όπου επέβαινε ο ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί πριν το «ατύχημα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίντεο –, Εμπραχίμ Ραϊσίπριν,vinteo –, ebrachim raisiprin