Όμηρος Τσάπαλος (ΥΠΟΙΚ): Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών σε 12 δήμους που «δικαιώθηκαν» με ενστάσεις

12:44 16/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Πειραιάς, Ιθάκη, Κάρπαθος, Λουτράκι, Κόρινθος, Σύμη, Πύργος , Ρόδος και Αστυπάλαια είναι οι 12 δήμοι που αναμένεται αναπροσαρμογή προς τα κάτω των αντικειμενικών αξιών, όπως είπε στο ΕΡΤΝews o εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος.

«Έγιναν λοιπόν κάποιες ενστάσεις

από τους δήμους, γιατί θεώρησαν ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και κατέθεσαν τις προτάσεις τους.

Συνεστήθη μια επιτροπή η οποία είναι υπεύθυνη στο να αξιολογεί αυτές τις ενστάσεις και 12 από αυτούς τους δήμους ουσιαστικά δικαιώθηκαν. Η αρμόδια επιτροπή θα λάβει υπόψιν τις ενστάσεις των Δήμων και ανεξάρτητους εκτιμητές, προκειμένου να υπάρξουν οι όποιες αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές αξίες», είπε ο Όμηρος Τσάπαλος από το ΥΠΟΙΚ επισημαίνοντας ότι κανένας δήμος δεν ζήτησε με την ένστασή του να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες.

Έως το τέλος του Ιουνίου αναμένεται το πόρισμα των ανεξάρτητων εκτιμητών. Δεν δικαιώθηκαν πολλοί δήμοι που κατέθεσαν προτάσεις, γιατί οι φάκελοι τους ήταν ελλιπείς ως προς την τεκμηρίωσή τους γιατί πρέπει να μειωθούν αυτές οι αντικειμενικές, πρόσθεσε σημειώνοντας ότι δεν έρχεται κάποια ραγδαία αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες, όπως τις ξέραμε σε όλη την επικράτεια.

To άρθρο Όμηρος Τσάπαλος (ΥΠΟΙΚ): Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών σε 12 δήμους που «δικαιώθηκαν» με ενστάσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όμηρος Τσάπαλος ΥΠΟΙΚ, Αναπροσαρμογή,omiros tsapalos ypoik, anaprosarmogi