Ο πρόεδρος του Ιράν είναι νεκρός - Εικόνες από το σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ραϊσί

07:56 20/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Νεκρός είναι ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος μαζί με άλλους αξιωματούχους επέβαινε σε ελικόπτερο το οποίο και συνετρίβη.

Το επίσημο πρακτορείο της χώρας και ιρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο 63χρονος πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας Εμπραχίμ Ραϊσί, που εξελέγη το 2021, ο 60χρονος υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, που ανέλαβε το αξίωμα επίσης το 2021, και άλλοι αξιωματούχοι που επέβαιναν σε ελικόπτερο Bell 212 το οποίο συνετρίβη χθες Κυριακή σε

ορεινή περιοχή υπό πολύ κακές καιρικές συνθήκες είναι όλοι νεκροί. 

Ο αντιπρόεδρος του Ιράν επιβεβαιώνει τον θάνατο του προέδρου Ραΐσι στη συντριβή του ελικοπτέρου με ανάρτησή του στο X. Μάλιστα μετά από αυτές τις εξελίξεις θα υπάρχει άμεσα έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

 

#Iran‘s President Ebrahim Raisi, Foreign Minister Hossein Amirabdollahian and a group of officials accompanying them were martyred in a helicopter crash in northwestern Iran.

— IRNA News Agency (@IrnaEnglish) May 20, 2024

«Ο Πρόεδρος του Ιράν, ο υπουργός εξωτερικών και μια ομάδα αξιωματούχων που τους συνόδευαν μαρτύρησαν μετά από συντριβή ελικοπτέρου στο βορειοδυτικό Ιράν», αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Martyred while serving nation: President Raisi dies in helicopter crashhttps://t.co/919q5Wb1Ea pic.twitter.com/KMCYX6PEke

— IRNA News Agency (@IrnaEnglish) May 20, 2024

Στο αεροσκάφος που συνετρίβη επέβαιναν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Hossein Amirabdollahian, ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν Malek Rahmati και ο Mehdi Mousavi, ο επικεφαλής της φρουράς του Raisi. Τους συνόδευε επίσης ο Mohammad Ali Al-e-Hashem, εκπρόσωπος του Ανώτατου Ηγέτη στην επαρχία.

Οι εικόνες που έρχονται από το σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για κάτι διαφορετικό. Το ελικόπτερο έχει καταστραφεί ολοσχερώς, παντού υπάρχουν συντρίμμια και καμένα κομμάτια.

 

Image of a moving person has reportedly been seen by Rescuers in the Forest near the Crash Site of Iranian President Ebrahim Raisi’s Helicopter crash; however, it is Unknown if it is one of the Passenger or another Rescuer.
Below are images from the helicopter crash pic.twitter.com/vGgAHkmc35

— ELKANA JACOB (@ElkanaJacobKE) May 20, 2024

Το πρακτορείο ειδήσεων MEHR μετέδωσε ότι «όλοι» οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο «έγιναν μάρτυρες».

 

#Breaking

New clear footage shows President Ebrahim Raisi and Foreign Minister of #Iran Hossein Amir-Abdollahian helicopter completely destroyed.#Iran #EbrahimRaisi #helicoptercrash #HosseinAmirAbdollahian#Presidentof_Iran pic.twitter.com/E6e9d3yYcr

— Ronny (@FreePalesten) May 20, 2024

#Iran #helicoptercrash
“No sign of life” after President Raisi’s helicopter crash pic.twitter.com/cQ7kHyFMvZ

— Falah Media (@falah_media1) May 20, 2024

Την ίδια πληροφορία έδωσε ιρανός αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

 

Νωρίτερα ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου Πιρχουσέιν Κουλιβάντ επιβεβαίωσε μιλώντας στην ιρανική κρατική τηλεόραση ότι δεν εντοπίστηκε καμιά ένδειξη ζωής στον τόπο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο.

Αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι δυστυχώς φαίνεται πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί, προσθέτοντας ότι το ελικόπτερο κάηκε ολοσχερώς.

«Πηγή θερμότητας που υπάρχουν υποψίες πως είναι τα συντρίμμια ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί», είχε εντοπίσει στη διάρκεια της νύχτας τουρκικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) τύπου Akıncı.

 

Akinci UAV identifies source of heat suspected to be wreckage of helicopter carrying Iranian President Raisi and shares its coordinates with Iranian authorities pic.twitter.com/0tZtMc5oaP

— Anadolu English (@anadoluagency) May 20, 2024

Το ελικόπτερο που συνετρίβη σε ορεινή περιοχή κοντά στην Τζόλφα, στα σύνορα με το Αζαρμπαϊτζάν είναι καμένο ολοσχερώς, είχαν αναφέρει διεθνή μέσα.

To άρθρο Ο πρόεδρος του Ιράν είναι νεκρός - Εικόνες από το σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ραϊσί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιράν, - Εικόνες, Ραϊσί,iran, - eikones, raisi