ΑΕΚ – Λαμία 3-0: Νίκησε χωρίς αντίκρυσμα στο φινάλε των πλέι οφ της Super League 1

22:05 19/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 τη Λαμία στην OPAP Arena για τη 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1, κάνοντας το… καθήκον της στη “μάχη” για τον τίτλο, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν της έκανε το… χατήρι στο άλλο ματς και την άφησε στη δεύτερη θέση.

Με

γκολ των Λιούμπισιτς και Τσούμπερ από το πρώτο ημίχρονο και ένα του Σιμάνσκι στο τέλος, η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε να “λυγίσει” τη Λαμία στην OPAP Arena και να ολοκληρώσει νικηφόρα τη σεζόν στη Super League 1. Ο ΠΑΟΚ όμως επικράτησε του Άρη με 2-1 και της στέρησε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα στη Super League 1.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ πήρε από την αρχή του έλεγχο του αγώνα και έψαξε μεθοδικά το γκολ κόντρα στη Λαμία, με τον Λιούμπισιτς να είναι ο κορυφαίος του γηπέδου για την ομάδα του Αλμέιδα.

Δεν άργησε έτσι να «καθαρίσει» και το παιχνίδι, με τον Κροάτη να είναι πρωταγωνιστής. Στο 20ο λεπτό και μετά από απίθανη ασίστ του Άμραμπατ από πλάγιο άουτ, ο Λιούμπισιτς μπήκε στην περιοχή και σούταρε εξαιρετικά για το 1-0 στο ματς. Η ΑΕΚ συνέχισε να “πιέζει” και βρήκε δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο.

Στο 40′ και μετά από πάσα του Λιβάι Γκαρσία, ο Στίβεν Τσούμπερ κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Φεβρουάριο, για την Ένωση στη Super League 1.

Ο αγώνας έλαβε έτσι πρόωρο τέλος, με την ΑΕΚ να ελέγχει το ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο, περιμένοντας κυρίως το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ. Ο Πόνσε σκόραρε πάντως στο 65′, με το γκολ να ακυρώνεται μέσω VAR για φάουλ του Γιόνσον, ενώ το 3-0 έγινε τελικά με τον Σιμάνσκι να σκοράρει με κεφαλιά στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Η ΑΕΚ έκλεισε λοιπόν τη σεζόν με μία ευρεία νίκη στην OPAP Arena, αλλά χάνοντας το πρωτάθλημα στην τελευταία αγωνιστική, από τον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Λαμία

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα):  Αθανασιάδης, Ρότα (46΄ Πινέδα), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ (62΄ Ελίασον), Τσούμπερ (67΄ Αραούχο), Λιούμπισιτς (67΄ Γκατσίνοβιτς), Γκαρσία (62΄ Πόνσε)

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (86΄ Κορνέζος), Τζανδάρης, Σαντάνα (85΄ Σιμόν), Τερεζίου (67΄ Μαρτίνεθ), Λέικ (46΄ Νούνιες), Μάλτσι (74΄ Τσούκαλος), Σλίβκα

To άρθρο ΑΕΚ – Λαμία 3-0: Νίκησε χωρίς αντίκρυσμα στο φινάλε των πλέι οφ της Super League 1 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα