Η Θεσσαλονίκη «καίγεται»: Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, κέρδισε τον Άρη

Πρωτάθλημα - θρίλερ που κρίθηκε στο «φίνις» ο ΠΑΟΚ, δεύτερη η ΑΕΚ, κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης ο Παναθηναϊκός.Τρομερή ήταν η τελευταία αγωνιστική της Super League, με τον ΠΑΟΚ να κατακτά
εν τέλει το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του Άρη με τη νίκη του με 2-1. «Χρυσός» σκόρερ για…

Ο Ολυμπιακός συνήλθε στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκε καλύτερα βοηθούμενος και από την είσοδο του Ιμπόρα και στο 52’ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Κααμπί που μετά από λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού σούταρε άουτ.

Στο 59’ ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Μπερνάρ. Σε γρήγορη αντεπίθεση ο Χουάνκαρ έκανε παράλληλη μπαλιά προς τον Βραζιλιάνο μέσο ο οποίος με δυνατό συρτό σουτ έκανε το 2-0 για τους «πράσινους».

Οι αλλαγές του Μεντιλίμπαρ φρέσκαραν τον Ολυμπιακό, που έφτασε κοντά στο γκολ στο 67’, όμως το πλασέ του Ποντένσε η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε άουτ. Τελικά, ο Πορτογάλος έφτασε στο γκολ στο 72', όταν με μια υπέροχη λόμπα έξω από την περιοχή, «κρέμασε» τον Λοντίγκιν και μείωσε σε 2-1. Μάλιστα, ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, σε μια σπάνια στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο 80’, από ωραία ενέργεια και σέντρα του Πορτογάλου από τα δεξιά, ο Γιόβετιτς με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2 για τους Πειραιώτες. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να απογοητεύεται μετά το 2-2, όμως στο 89’ οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ποντένσε που τα έκανε πραγματικά όλα σε αυτό το παιχνίδι. Ο Πορτογάλος χτύπησε τον Ρουμπέν με το χέρι του και πήρε την άγουσα προς τα αποδυτήρια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε 4 λεπτά μετά από αυτήν τη φάση, καθώς υπήρξε μια σύρραξη μεταξύ των παικτών, χωρίς να αλλάξει κάτι ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2

Παναθηναϊκός (Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (77’ Ζέκα), Ρουμπέν, Τσέριν (65’ Βιλένα), Μαντσίν (66’ Παλάσιος), Μπακασέτας, Μπερνάρ (77’ Βέρμπιτς), Γερεμέγιεφ (77’ Γερεμέγιεφ)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς (76’ Κίνι), Όρτα (61’ Γιόβετιτς), Έσε, Καρβάλιο (46’ Ιμπόρα), Φορτούνης, Ποντένσε (62’ Ζέλσον Μαρτίνς), Ελ Κααμπί (90’+8’ Μασούρας)

Έμεινε με το χειροκρότημα η ΑΕΚ

Νίκη χωρίς βαθμολογικό αντίκρισμα πέτυχε η ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική των playoffs. Η Ένωση επικράτησε 3-0 της Λαμίας στην «OPAP Arena», αλλά την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ νικούσε τον Άρη και έτσι δεν μπόρεσε να κάνει το back-to-back στις κατακτήσεις πρωταθλήματος. Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι Λιούμπιτσιτς (20΄), Τσούμπερ (40΄) και Σιμάνσκι (90+2').

Από το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ «καθάρισε» το παιχνίδι. Η πρώτη ευκαιρία της Ένωσης για να ανοίξει το σκορ ήρθε στο 2ο κιόλας λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Τσούμπερ, ο Λιούμπιτσιτς έστειλε την μπάλα άουτ με καρφωτή κεφαλιά. Στο 20ό λεπτό με ασίστ από... πλάγιο άουτ του Άμραμπατ, ο Κροάτης που ήταν αρκετά δραστήριος, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Χατζηεμμανουήλ για να ανοίξει το σκορ.

Η ΑΕΚ παρέμεινε κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες, αρχικά στο 26’, όταν μετά από σέντρα του Άμραμπατ από τα δεξιά και κεφαλιά-πάσα του Τσούμπερ, ο Λιούμπιτσιτς, προσπάθησε να στείλει την μπάλα ξανά στα δίχτυα, αλλά είδε τον Χατζηεμμανουήλ να του αρνείται το γκολ με εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ στο 29’ ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε και ένα διαγώνιο σουτ του Ελβετού επιθετικού.

Στο 40' ήταν η σειρά του Τσούμπερ να αξιοποιήσει την πάσα του Λιβάι Γκαρσία και να πετύχει το πρώτο του γκολ μετά από δύο μήνες, καθώς είχε ξαναβρεί δίχτυα στις 24 Φεβρουαρίου, ξανά με αντίπαλο τη Λαμία.

Στο 45+1’ ο Τερεζίου απείλησε τον Αθανασιάδη με πολύ καλή έμπνευση και σουτ από πολύ μακρινή και πλάγια θέση, ενώ στο 45+2’ ο Χατζισαφί συνέκλινε από τα αριστερά και πλάσαρε, δίπλα από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, αλλά ιδιαίτερα όταν διαμορφώθηκε το 2-0, ο κόσμος στην κατάμεστη «OPAP Arena» κοιτούσε τις οθόνες των κινητών του. Ήδη τα νέα για το προβάδισμα του ΠΑΟΚ στο «Βικελίδης» είχαν γίνει γνωστά και έτσι πιο πολύ το μυαλό όλων ήταν στη Θεσσαλονίκη, παρά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Γκολ ο Άρης με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, επικράτησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αλλά, στο νέο προβάδισμα του ΠΑΟΚ τα συναισθήματα άλλαξαν. Έτσι κύλησε το υπόλοιπο του αγώνα σε κερκίδα, πάγκο και αγωνιστικό χώρο αφού και οι παίκτες ενημερώνονταν διαρκώς για τις εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη.

Στο 59' ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την πάσα του Τσούμπερ και πλάσαρε λίγο άουτ με πλασέ από το όριο της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 56’ ο Αθανασιάδης δυσκολεύτηκε αλλά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ένα απειλητικό σουτ του Βασιλαντωνόπουλου.

Στο 65’ η Ένωση βρήκε και τρίτο γκολ, με τον Γιόνσον να κλέβει την μπάλα από τον Τερεζίου και με τον Πόνσε να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσούμπερ. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε σωστά μετά από εισήγηση των VAR για φάουλ του Δανού μέσου στον νεαρό παίκτη της Λαμίας.

Στο 79' ο Ελίασον έπιασε εντυπωσιακό μακρινό σουτ, με τον Χατζηεμμανουήλ να έχει απάντηση με εξίσου εντυπωσιακή επέμβαση. Ωστόσο, ο αγώνας είχε κι άλλο γκολ. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε με κεφαλιά του Σιμάνσκι στο 90+3', όταν ο Σουηδός εξτρέμ εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Βίντα πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Πολωνός πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι για να διαμορφώσει με πλασέ το τελικό 3-0.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ αποχώρησαν απογοητευμένοι από το γήπεδο, αλλά χειροκροτώντας την ομάδα τους.

ΑΕΚ - Λαμία 3-0

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (46΄ Πινέδα), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ (62΄ Ελίασον), Τσούμπερ (67΄ Αραούχο), Λιούμπισιτς (67΄ Γκατσίνοβιτς), Γκαρσία (62΄ Πόνσε)

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (86΄ Κορνέζος), Τζανδάρης, Σαντάνα (85΄ Σιμόν), Τερεζίου (67΄ Μαρτίνεθ), Λέικ (46΄ Νούνιες), Μάλτσι (74΄ Τσούκαλος), Σλίβκα

Keywords
Τυχαία Θέματα