Μήνυμα Μητσοτάκη σε Σκόπια: Να σεβαστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών και να χρησιμοποιούν το όνομα Βόρεια Μακεδονία

09:10 18/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη που παραχωρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» στην ΕΡΤ, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, το πρωί του Σαββάτου (18.5.24).

«Αναμένουμε τις επόμενες τοποθετήσεις της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας», τόνισε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για αρνητικά δείγματα γραφής από τη νέα

κυβέρνηση στη γειτονική χώρα.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα προειδοποίησης στη νέα κυβέρνηση, να σεβαστεί την κεντρική πρόβλεψη της Συμφωνίας των Πρεσπών, να χρησιμοποιεί το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας, ειδάλλως θα δημιουργήσει πρόβλημα όχι στις σχέσεις Ελλάδος και Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και Ευρώπης και Βόρειας Μακεδονίας, υπογράμμισε.

«Δεν θα φέρουμε προς κύρωση τα μνημόνια», ανέφερε, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έβλεπε από καιρό τη ρητορική του VMRO. «Θεωρώ αδιανόητο να έρχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ» και να μιλά για τα μνημόνια. Δεύτερον, για να υπάρξει ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας θα πρέπει να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση στη Συμφωνία των Πρεσπών», σχολίασε.

Επισημαίνοντας πως «είχαμε εκφράσει εντονότατες επιφυλάξεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε πως «μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών οφείλουν να χρησιμοποιούν μόνο τον όρο Βόρεια Μακεδονία».

«Καταδικάστηκαν από Ευρώπη και ΗΠΑ οι δηλώσεις των προηγούμενων ημερών», ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης, σημειώνοτνας πως θα ασκηθούν πιέσεις.

To άρθρο Μήνυμα Μητσοτάκη σε Σκόπια: Να σεβαστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών και να χρησιμοποιούν το όνομα Βόρεια Μακεδονία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Live, Κυριάκου Μητσοτάκη, ΕΡΤ,Live, kyriakou mitsotaki, ert