''to eθνικο σχεδιο για τον τουρισμο εξυπηρετει τα μεγαλα συμφεροντα''...

12:22 5/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Σκληρή κριτική στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη άσκησε ο υπεύθυνος ΕΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσιωτάκης...
Ο κ. Κριτσιωτάκης αναφερόμενος, στο Συνέδριο του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου της Γερμανικής Τουριστικής Βιομηχανίας στο Βερολίνο, και στις δηλώσεις της κ. Κεφαλογιάννη για το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, είπε πως δεν πρόκειται για ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του τουρισμού ως μέσο διεξόδου της χώρας από την κρίση, αλλά για ένα πλαίσιο εξυπηρετήσεων και «διευκολύνσεων» μεγάλων συμφερόντων.
Όπως
τόνισε οι πολιτικές πρωτοβουλίες του υπουργείου περιορίζονται σε θεσμικές παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση του ξεπουλήματος της ακίνητης περιουσίας της χώρας, των νέων χωροταξικών αυθαιρεσιών, της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, της ισοπέδωσης του Δημοσίου,της ιδιωτικοποίησης της επικοινωνιακής στρατηγικής και της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Επίσης καταφέρθηκε και για τις συνθήκες εργασίας όλων αυτών που απασχολούνται στον τουρισμό συμπεριλαμβανομένων και των σπουδαστών.
«Δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά από οποιονδήποτε σχεδιασμό πολιτικών ή στις επιπτώσεις της αύξησης ορισμένων μεγεθών» σχολιάζει ο κ. Κριτσιωτάκης.
Η υπουργός, τονίζει ο ίδιος, στο ζήτημα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους προτείνει την «τουριστικοποίηση» των χωρών του Νότου ως μονόδρομο για την διέξοδο τους από τον φαύλο κύκλο πολιτικών λιτότητας – ύφεσης, όταν την ίδια στιγμή, οι πολλές και αλλεπάλληλες συναντήσεις της υπουργού Τουρισμού με ξένους επενδυτές και μεγάλους tour operator (όπως στη Γερμανία) και η απαξίωση των εργαζόμενων στον ΕΟΤ, στο υπουργείο, στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στο Καζίνο Λουτρακίου συνιστούν ένα εκρηκτικό μίγμα στο εσωτερικό.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει, ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται εθνική στρατηγική, πολιτικό περιεχόμενο και ανάπτυξη με κοινωνική ανταποδοτικότητα προς τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους και τις τουριστικούς προορισμούς.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα