Χαστούκι Μίκη σε Τσίπρα

20:30 9/5/2014 - Πηγή: Antinews

Μεγάλο στραπάτσο για τον Αλέξη Τσίπρα αποτελεί η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη ότι δεν στηρίζει κανένα κόμμα στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης προέβη σ’ αυτή τη δήλωση με αφορμή φήμες που κυκλοφόρησαν για συνάντησή του με αρχηγό κόμματος ενόψει των εκλογών. Σύμφωνα με αυτή τη φημολογία ο Μίκης

φερόταν να έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το Μανώλη Γλέζο προκειμένου να εκφράσει την υποστήριξή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης διέψευσε κατηγορηματικά αυτές τις φήμες με την εξής δήλωση:

«Πληροφορούμαι ότι έχει κατακλύσει το διαδίκτυο “είδηση” για δήθεν συνάντησή μου με αρχηγό πολιτικού κόμματος και για δήλωση στήριξης εκ μέρους μου του κόμματος αυτού. Το ΔΙΑΨΕΥΔΩ κατηγορηματικά.

Η “δήλωση” αυτή που αναπαράγεται τώρα, έχει γίνει προ διετίας, στα πλαίσια της προσπάθειας που είχα καταβάλει ως επί κεφαλής της ΣΠΙΘΑΣ για τη δημιουργία ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, στο οποίο βεβαίως είχε κληθεί να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια αυτή, όπως είναι γνωστό, δυναμιτίστηκε και απέτυχε.

Πιστεύω ότι οι θέσεις μου είναι γνωστές και εύχομαι να μη χρειαστεί να βρεθώ ξανά στη θέση αυτή, να διαψεύδω τα αυτονόητα.

Για τελευταία φορά, δεν έχω συναντήσει κανένα πολιτικό εδώ και πάρα πολύ καιρό και ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ στις επερχόμενες εκλογές, Δημοτικές και Ευρωεκλογές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο φθινόπωρο ο Μίκης ανακοινώνοντας την πολιτική του αποστράτευση είχε δηλώσει ότι ψηφίζουμε Τσίπρα και …ΚΚΕ, δηλώνοντας ωστόσο απογοητευμένος απ’ την κατάσταση στο χώρο της Αριστεράς ωστόσο είχε συστήσει στους ψηφοφόρους την ενίσχυσή της.

Μάλιστα σε εκείνο το άρθρο του ο Μίκης Θεοδωράκης περιγράφει ένα στιγμιότυπο χαρακτηριστικό της τότε τοποθέτησής του:

«Βρεθήκαμε στο Ηρώδειο –γράφει ο Μίκης– για τα 50 χρόνια της Μαρίας Φαραντούρη. Καθισμένοι πλάι-πλάι παλιοί σύντροφοι όπως ο Κουτσούμπας, ο Κουβέλης, ο Τσίπρας και η αφεντιά μου. «Είμαστε εδώ τέσσερις γενιές αριστερών», τους είπα. «Εμείς προσπαθήσαμε ξανά και ξανά να χτυπήσουμε την πόρτα της Εξουσίας. Δεν τα καταφέραμε. Τώρα την χτυπά ο νεότερος…». «Και ;;;», ρώτησε κάποιος από το πηγαδάκι που είχε σχηματιστεί γύρω μας. «Άκου φίλε», του είπα, «μπορεί όλοι εσείς να σκέφτεστε (και με το δίκιο σας) ένα σωρό πράγματα για μας, όμως η Ελληνική Αριστερά είναι ένα ποτάμι. Το ίδιο. Βρεθήκαμε μπροστά σε βράχους. Χωριστήκαμε σε διχάλες. Εν πάση περιπτώσει. Τώρα την πόρτα χτυπά ο νεότερος…». «Και τι να ψηφίσουμε;» μπήκε κάποιος στο ψητό. «Τσίπρα», του λέω, «τι άλλο;». Ο Κουτσούμπας χαμογέλασε αμήχανα. «Και ΚΚΕ βέβαια…». Κάποια κυρία με κοίταξε επιτιμητικά. «Το ΚΚΕ είναι ο βράχος μας», της είπα. Αυτή είναι η ολοκληρωμένη μου απάντηση. Δηλαδή και Τσίπρα και ΚΚΕ».

Τελικά, λίγα 24ωρα πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις ο Μίκης δηλώνει ότι «δεν στηρίζει κανένα κόμμα».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα