Η Μόνικα Λεβίνσκι επιστρέφει (για να εκδικηθεί;)

18:29 9/5/2014 - Πηγή: Antinews

Η Μόνικα Λεβίνσκι μιλά για πρώτη φορά για τη σχέση της με τον Μπιλ Κλίντον, στο περιοδικό Vanity Fair που κυκλοφορεί 13 Μαΐου. Αποσπάσματα από το άρθρο της όμως, όπως είναι φυσικό, κάνουν ήδη τον γύρο του διαδικτύου, ενώ πολλοί αναρωτιούνται γιατί επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή.

Στα 40 της, η Λεβίνσκι υποστηρίζει ότι ο ισχυρός πολιτικός μηχανισμός του προέδρου την μετέτρεψε ανηλεώς σε έναν «αποδιοπομπαίο τράγο» για να

σώσει την προεδρία του.
Λέει ότι αποφάσισε να πει την ιστορία της τώρα, λόγω της αυτοκτονίας του Tyler Clementi, ενός 18χρονου φοιτητή που πήδηξε από τη γέφυρα Τζορτζ Ουάσιγκτον τον Σεπτέμβριο του 2010, όταν πιάστηκε από μια κάμερα να φιλάει έναν άλλο άντρα στο δωμάτιό του και το βίντεο βγήκε στο διαδίκτυο. Η αυτοκτονία του Clementi, λέει, έκανε έξαλλη τη μητέρα της, επειδή της θύμισε την κόρη της μετά το σκάνδαλο. «Ξαναζούσε το 1998, όταν δεν ήθελε να με αφήσει από τα μάτια της. Ξαναέβλεπε όλες τις εβδομάδες που έμεινε δίπλα στο κρεβάτι μου, κάθε νύχτα, διότι και εγώ είχα τάσεις αυτοκτονίας. Η ντροπή, η περιφρόνηση και ο φόβος που είχαν ρίξει στην κόρη της την έκαναν να φοβάται και για τη δική μου ζωή - ο φόβος ότι θα με ταπείνωναν κυριολεκτικά μέχρι θανάτου», έγραψε η Λεβίνσκι.

Η Λεβίνσκι παραδέχεται η χρονική στιγμή των αποκαλύψεων θα μπορούσε να αποδειχθεί δύσκολη για τους Κλίντον: με την Χίλαρι να σκέφτεται τις προεδρικές εκλογές του 2016, ενώ αντιμετωπίζει νέες ερωτήσεις για το ρόλο της στο λουτρό αίματος στη Βεγγάζη. Αλλά είπε ότι παρέμεινε σιωπηλή κατά τη διάρκεια προηγούμενων εκστρατειών της Κλίντον και αποφάσισε ότι τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσει. «Παρέμεινα σχεδόν απομονωμένη, παρά το γεγονός ότι κατακλυστεί από τον Τύπο. Ανέβαλα πολλά την ανακοίνωση πολλών σχεδίων με τα Μέσα το 2012 μέχρι και μετά τις εκλογές. (Συνέχεια ακυρώνονταν - και, όχι, δεν μου πρόσφεραν 12 εκατ. δολάρια για ένα λάγνο, αποκαλυπτικό βιβλίο, σε αντίθεση με δημοσιεύματα). Θα έπρεπε να περιμένω άλλα 10 χρόνια;».
Όσο για την Χίλαρι που την αποκάλεσε «νάρκισσο ανισόρροπη;» «Ναι, το κατάλαβα, γράφει. Η Χίλαρι Κλίντον ήθελε να καταγραφεί στα πρακτικά ότι επιτίθεται στην ερωμένη του συζύγου της. Μπορεί να επέκρινε τον σύζυγό της ως ακατάλληλο, αλλά βρίσκω την παρόρμησή της να κατηγορήσει την Γυναίκα - όχι μόνο εμένα, αλλά και τον εαυτό της - ανησυχητική. Θαρραλέα ή ανόητη, ίσως, αλλά νάρκισσο και ανισόρροπη;», γράφει.
Για τον ίδιο τον πρόεδρο τώρα και το επίμαχο θέμα, λέει ότι η σχέση ήταν συναινετική.
«Σίγουρα, το αφεντικό μου με εκμεταλλεύτηκε, αλλά εγώ πάντα θα επιμένω στο εξής: ήταν μια συναινετική σχέση. Κάθε ‘κατάχρηση’ ήρθε στον απόηχο, όταν έγινα ένα εξιλαστήριο θύμα προκειμένου να προστατεύσει την ισχυρή θέση του» γράφει η Λεβίνσκι.

Θεωρεί, επίσης, ότι ήταν το πρώτο θύμα μαζικής διαπόμπευσης από το Διαδίκτυο. «Χάρη στην έκθεση Drudge, ήμουν επίσης πιθανώς το πρώτο πρόσωπο του οποίου η παγκόσμια ταπείνωση οδηγήθηκε από το Διαδίκτυο», έγραψε. Είπε ότι η μακρά σιωπή της πυροδότησε υποψίες ότι πληρώθηκε για να κρατήσει το στόμα της κλειστό. «Αυτό που κυκλοφορούσε σε ορισμένους κύκλους ήταν ότι οι Κλίντον θα πρέπει να με πλήρωσαν. Αλλιώς γιατί απέφυγα να μιλήσω; Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια», έγραψε. Αντ 'αυτού, υποστηρίζει ότι αποφάσισε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για να επανεξετάσει το σκάνδαλο που οδήγησε στην μομφή του Μπιλ Κλίντον και σχεδόν κατέστρεψε την προεδρία του.
«Ήρθε η ώρα να κάψω τον μπερέ και να θάψω το μπλε φόρεμα», λέει για το …σήμα κατατεθέν της και το περίφημο φόρεμα που βρέθηκε λερωμένο με το σπέρμα του προέδρου. Υποστηρίζει επίσης ότι το σκάνδαλο κατέστρεψε την καριέρα της. «Απέρριψα προσφορές που θα μου απέφεραν περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια, επειδή αισθάνθηκαν ότι δεν ήταν το σωστό» έγραψε. Αφού πήρε το μεταπτυχιακό της στην κοινωνική ψυχολογία στο London School of Economics, γύριζε στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Πόρτλαντ για να βρει δουλειά. «Εξαιτίας αυτού που οι πιθανοί εργοδότες μου αποκαλούσαν τόσο διακριτικά ‘η ιστορία μου’, δεν ήμουν ποτέ ‘αρκετά κατάλληλη’ για τη θέση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ήμουν κατάλληλη για τους εντελώς λάθος λόγους: ‘Φυσικά, η δουλειά σας θα απαιτεί να παρακολουθείτε τις εκδηλώσεις μας’. Και, φυσικά, θα ήταν εκδηλώσεις στις οποίες θα ήταν παρών ο Τύπος».

Η Λεβίνσκι έγραψε ότι οι άνθρωποι την αναγνωρίζουν στο δρόμο κάθε μέρα και ότι το όνομά της βρίσκεται συχνά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Προσθέτει, επίσης, ότι μετανιώνει για το όλο θέμα. «Εγώ, η ίδια, μετανιώνω βαθιά για ό,τι συνέβη ανάμεσα σε μένα και τον Πρόεδρο Κλίντον. Επιτρέψτε μου να το πω και πάλι: Εγώ. Η ίδια. Βαθιά. Μετανιώνω. Για ό,τι. Συνέβη».

http://nypost.com/2014/05/06/monica-lewinsky-breaks-silence-on-affair-with-bill-clinton/

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα