Τουρκία: Αιχμές στην κυβέρνηση από τούρκους αναλυτές για υποχώρηση και παράδοση στην Ελλάδα

Αναβρασμός επικρατεί στην Τουρκία καθώς οι τούρκοι αναλυτές θεωρούν πως η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην Ελλάδα ενώ δε συμβαίνει το ανάποδο.

Η ηρεμία και πιο φιλική προσέγγιση που υπάρχει πολιτικά ανάμεσα στις δύο χώρες για τα Ελληνοτουρκικά φαίνεται πως δεν αρέσει σε πολλούς γείτονες. Οι Τούρκοι αναλυτές έτσι κι αλλιώς ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα έχει πονηρούς

στόχους στο Αιγαίο οπότε δε στηρίζουν τις υποχωρήσεις της χώρας τους.

Σύμφωνα με αυτούς την ώρα που τα νησιά μένουν στρατικοποιημένα, οι Τούρκοι έχουν σταματήσει να κάνουν υπερπτήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο. Έτσι η Ελλάδα αποκτάει ένα κεκτημένο και ένα πλεονέκτημα σε αυτό το θέμα. Αυτό διότι επί χρόνια ήταν σχεδόν δεδομένο προς όλους, και τους ξένους, ότι η Τουρκία κάνει παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Οι κατηγορίες για υποχωρητικότητα και παράδοση στους Έλληνες και τα θέλω τους εκφράστηκαν δημόσια από τον σμήναρχο Ιχσάν Σεφά ο οποίος δήλωσε:

«Εμείς, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δε στέλνουμε τα σεισμογραφικά σκάφη ούτε τα γεωτρύπανά μας στης περιοχές του χάρτη της Σεβίλλης. Κάνουμε ότι ζητάει η Ελλάδα; Αυτό είναι παράδοση! Δεν μπορεί να γίνει τέτοιου είδους ομαλοποίηση. Η Ελλάδα δεν κάνει τίποτα δεν υποχωρεί σε τίποτα ενώ εμείς λέμε “ας σταματήσουμε τις πτήσεις”! Αυτό είναι επικίνδυνο, θα ωφελήσει την Ελλάδα. Είναι ένα σχέδιο των ΗΠΑ που θα αυξήσει την παρουσία τους και θα μειώσουν τα δικαιώματά μας στη γαλάζια πατρίδα.»

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζει να απειλεί η Τουρκία για τα θαλάσσια πάρκα – Προβληματισμός για τους Meteor που έχει η Ελλάδα στο οπλοστάσιο της!

Ισραήλ: Σκληρή απάντηση στην Τουρκία δώρο για την Ελλάδα και απίστευτη δήλωση για Ερντογάν

Rafale: Το ΣΟΚ ήρθε από την Ρωσία – Τι έγινε με το Su 57 δηλαδή το ρωσικό F-35

Βαγγέλης Λάσκαρης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Αιχμές, Ελλάδα,tourkia, aichmes, ellada