Ο Ζίβκοβιτς είναι ο «ηγέτης» που έψαχνε ο ΠΑΟΚ και βγαίνει μπροστά στις δύσκολες στιγμές

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς διανύει μία εκπληκτική σεζόν με τον ΠΑΟΚ, βγαίνοντας μπροστά τις δύσκολες στιγμές, τις οποίες η ομάδα χρειαζόταν έναν «ηγέτη».

Αυτό τον ρόλο ενστερνίστηκε φέτος ο Σέρβος μεσοεπιθετικός, δίνοντας τις απαραίτητες λύσεις σε όλα τα μεγάλα «ραντεβού» του Δικεφάλου.

Τον Ιούλιο, όταν και ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των «ασπρόμαυρων», κανείς δεν ήταν σίγουρος για το αν ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει

να περάσει τους τρεις προκριματικούς γύρους ώστε να βρεθεί στους ομίλους του Europa Conference League.

«Το καλοκαίρι δεν μας πίστευε κανείς» είναι η φράση που χρησιμοποιεί συχνά ο Ραζβάν Λουτσέσκου, προκειμένου να υπενθυμίσει το πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση, με τους «ασπρόμαυρους» να χάνουν σημαντικούς παίκτες και την ενίσχυση να αργεί να έρθει.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς βγήκε μπροστά, ξεκινώντας με ιδιαίτερα εκρηκτικό τρόπο στη σεζόν, πετυχαίνοντας τρία γκολ στα προκριματικά και μοιράζοντας τρεις ασίστ. Ανάλογη ήταν και η συνέχεια, όταν η ομάδα προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της και να αποκτήσει χημεία, με τον ίδιο να φτάνει τα 11 γκολ μέχρι και τον Νοέμβριο, όταν τον… σταμάτησε ένας τραυματισμός.

Άλλωστε, ήταν και πρωταγωνιστής στις μεγάλες νίκες κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, οι οποίες έκαναν «ντόρο» σε όλη την Ευρώπη.

Ο 27χρονος άργησε να βρει τα πατήματά του μετά το διάστημα απουσίας του, μένοντας μακριά από τον καλό του εαυτό.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς… ήρθε ξανά τη στιγμή που έπρεπε

Ωστόσο, «επέστρεψε» την στιγμή που η ομάδα τον χρειαζόταν και όταν το κλίμα μόνο καλό δεν ήταν. Μετά τον αποκλεισμό από την Κλαμπ Μπριζ, αλλά και τα πρώτα ματς των playoffs και ειδικότερα μετά το ματς κόντρα στη Λαμία, όπου ο Δικέφαλος απομακρύνθηκε από την κορυφή με τις ελπίδες τίτλου να είναι ελάχιστες.

Με δική του… υπογραφή, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει δύο σπουδαίες νίκες, κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, σκοράροντας τρεις φορές και μοιράζοντας δύο ασίστ.

Διάγει υπέροχες μέρες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου (σ.σ περιμένει το πρώτο του παιδί) και έχει «γράψει» σε 48 συμμετοχές, 19 γκολ και 13 ασίστ σε μία σεζόν που έχει σπάσει όλα τα… κοντέρ.

Ο ίδιος, δείχνει με κάθε ευκαιρία πως περνάει καλά στους «ασπρόμαυρους» και απολαμβάνει την κάθε στιγμή, βγάζοντας πάθος και ενέργεια σε κάθε ματς που αγωνίζεται.

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζίβκοβιτς, ΠΑΟΚ,zivkovits, paok