Σάλιακας: Άνοδος, αύξηση αποδοχών και νέο συμβόλαιο

Ήταν πολλά τα 13 χρόνια για εκείνη! Η Ζανκτ Πάουλι επέστρεψε στην Bundesliga και ο Μανώλης Σάλιακας θα παίζει σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου του χρόνου.

Αυτή είναι η απόλυτη δικαίωση για έναν παίκτη που λίγα χρόνια πριν έψαχνε τα πατήματά του. Ο Ολυμπιακός δεν του έδωσε ευκαιρίες, στη Λαμία δεν ήταν μόνιμα βασικός, αλλά ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω. Βρήκε στον ΠΑΣ Γιάννινα την εμπιστοσύνη που είχε ανάγκη και

όλα τα υπόλοιπα πήραν τον δρόμο τους.

Έφτασαν να τον θέλουν σχεδόν όλοι οι μεγάλοι και εκείνος ήταν ανένδοτος. Εξωτερικό και μόνο ήταν το μήνυμά του προς πάσα κατεύθυνση.

Όταν η Ζανκτ Πάουλι τον προσέγγισε, είχε ελπίδες ακόμη και για άνοδο. Γι’ αυτό και στο τραπέζι μπήκαν διαφορετικά ποσά ανάλογα με το πού θα έπαιζε την επόμενη σεζόν.

Τελικά για δύο χρόνια έμεινε στη δεύτερη κατηγορία. Ο Σάλιακας σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ήταν ένας από τους καλύτερους δεξιούς μπακ. Φέτος ουκ ολίγες φορές έβγαινε στην κορυφαία ενδεκάδα. Έκανε 30 συμμετοχές, δύο γκολ και άλλες τόσες ασίστ. Κόντρα στην Όσναμπρικ ήταν τιμωρημένος, αλλά το πανηγύρισε με την ψυχή του όπως όλοι στο κλαμπ. Με 3-1 κέρδισε η ομάδα του και επιστρέφει στα σαλόνια.

Τι σημαίνει αυτό για τον Κρητικό; Η άνοδος τον αλλάζει επίπεδο. Καλύτερο πρωτάθλημα του χρόνου και αυτομάτως αύξηση αποδοχών. Η διαφορά είναι αισθητή, μιλάμε για τριψήφιο ποσό. Όχι ότι έχει κάποια σημασία γιατί ήρθε η ώρα της επιβράβευσης.

Κάποιες πρώτες φιλολογικές επαφές είχαν γίνει μέσα στη σεζόν. Οι εμπλεκόμενες πλευρές αποφάσισαν πως θα τα ξαναπούν στο τέλος της χρονιάς, όταν θα έχει κλειδώσει και η άνοδος. Όλα πήγαν καλά και εκτός απροόπτου Σάλιακας και Ζαντ Πάουλι θα κάτσουν στο τραπέζι για ανανέωση. Το υπάρχον συμβόλαιο εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σάλιακας, Άνοδος,saliakas, anodos